Robert Kiyosaki szerint a Fed kamatemelései bedöntik a piacokat

-

A híres író a Twitteren osztotta meg a követőivel, hogy a Federal Reserve kamatemelései következtében bedőlhet a részvénypiac, de a kötvények, az ingatlanok, és végül maga a dollár sem marad ki a sorból.

Kiyosaki szerint a Fed kamatpolitikája rendkívül veszélyes.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Kiyosaki a Gazdag papa könyvek szerzőjeként lett híres, és mára a világ rengeteg országában sok milliós olvasótáborral rendelkező pénzügyi íróként tekintenek rá.

Múlt hét csütörtökön megismételte a már többször kijelentett figyelmeztetését, hogy milyen veszély közeleg.

„A kamatok emelése bedönti a részvénypiacot, a kötvénypiacot, az ingatlanpiacot, és a dollárt is. Aztán jön az 1 kvadrilliós derivatíva piac. Hogy ez mennyi pénz? Ezer billió dollár.”

A Fed szerdán ismét kamatot emelt, 0,25%-kal növelve a jelenlegi mértéket.

Számos elemző arra számított, hogy a Fed hamarosan kamatcsökkentésbe kezdhet, de a cég elnöke, Jerome Powell elmondta, a kamatcsökkentés egyelőre nem szerepel a terveik között.

Kiyosaki régóta kongatja a vészharangot, most sem először fogalmaz úgy, hogy minden piac, és még a dollár is be fog dőlni.

Ahogyan az elmúlt hetekben a Silicon Valley Bank bedőlése után megérkezett az első állami mentőcsomag, már azt nyilatkozta, hogy a nagy zuhanásmár közel van.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az USD-t már számos alkalommal hamis pénzként jellemezte, és elmondta, hamarosan lejár az ideje, végleg elértéktelenedik.

A szerző szerint ráadásul a világgazdaság sincs jó helyzetben, és gyakorlatilag az összeomlás határán jár.

Emiatt ő bankpánikra, csődökre számít, tőkekontrollal és mentőcsomagokkal.

Az év korábbi részében már azt is elmondta a követőinek, hogy szerinte a világgazdaság már a globális recesszió fázisába lépett, és egyre több bank fog csődbe menni, egyre nagyobb lesz a munkanélküliség, és magas szintet fog elérni a hajléktalanság.

zeta

Olvastad már? A Solana 21 dolláros szint alá csökkent

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!