Nagy bajok lehetnek az amerikai gazdaságban

-

Barry Sternlicht, a Starwood Capital Group vezetője a CNBC-nek adott interjút nemrégiben, és úgy fogalmazott, hogy a gazdaság egyáltalán nincs jó helyzetben, és a kamatoknak csökkennie kell, különben baj lesz.

Sternlicht a szerdai kamatemelés kapcsán lett megkérdezve, mivel a Fed 0,25%-kal emelte az alapkamatot a múlt héten.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A milliárdos szerint le kellene állni az emeléssel, mégpedig pont a banki válsághelyzet miatt.

Az elmúlt hetekben több nagy amerikai bank is bajba került, pénzügyi nehézségek miatt.

„Szerintem csökkenteni kellene a kamatokat. Ezzel a módszerrel lehet feltőkésíteni a bankokat. A Fed már eleget tett. A kötvénypiac mindig megmondja, hogy mi várható, és mindig igaza is van. Most azt jósolja, hogy a gazdaság nagy bajba kerül, ha nem lesz kamatcsökkentés.”

A múlt héten a „Kötvénykirály” néven is emlegetett nagybefektető, Jeffrey Gundlach szintén hasonlóan fogalmazott, elmondva, hogy a kötvénypiaci kilátások arra utalnak, hogy a Fednek hamarosan kamatcsökkentésbe kell fognia

Sternlicht szerint a Federal Reserve elnöke, Jerome Powell most erőből próbálja megoldani a helyzetet, de egyelőre nem úgy néz ki, hogy a gazdaság hamar helyrerázódhatnak.

„Powell most a kamatemeléssel akarja rendbe hozni a gazdaságot, de ez olyan, mintha ágyúval lőne verébre. Ha látunk egy gyorshajtót, aki teljes gázzal száguld, nem kell látnunk, hogy hogyan csapódik neki egy fának, enélkül is pontosan tudjuk, hogy az esztelen száguldás hogyan fog végződni. Ha Powell így folytatja, a gazdaság leáll.”

A piaci kommentátorok közül számosan vélik úgy, hogy a gazdaságban nincs túl nagy baj, és hamarosan minden visszatérhet a régi kerékvágásba.

A közgazdázs David Rosenberg viszont nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy például a Federal Reserve Bank of Philadelphia feldolgozóipari adatainak az elemzéséből 1968-tól máig, kiderül, hogy a gazdaság a bedőlés felé robog, és nem a helyrerázódás közeledik.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Sokan gondolják, hogy a Fed nemsokára abbahagyhatja a kamatemelést, de Powell nemrégiben úgy fogalmazott, hogy a vállalat nem tervez ilyesmit, hiszen az infláció még mindig nagyon magas.

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó közgazdász viszont elmondta, hogy az infláció még a mostaninál is sokkal nagyobb lesz, és az amerikaiak megélhetési költségei nagyot fognak nőni.

zeta

Olvastad már? A Solana 21 dolláros szint alá csökkent

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: Obama White House Arch

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!