Peter Schiff szerint az infláció sokkal rosszabb is lehet még

-

A népszerű közgazdász Peter Schiff és ismert aranyrajongó szerint az amerikai lakosok megélhetési költségei jelenős mértékben tovább fognak emelkedni, ahogy az infláció egyre rosszabb lesz.

Schiff szerint a kormány bankmentő pénznyomtatása rengetegbe fog kerülni az amerikaiaknak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az elmúlt héten több alkalommal is adott interjút, és ezekben természetesen szóba kerültek a bankcsődök is, amelyek nagy hírverést kaptak a sajtóban.

„A Silicon Valley Bank hatalmas mennyiségű hosszú lejáratú amerikai államkötvényt tartott, valamint jelzálog-alapú értékpapírokat. Ezek hozama rendkívül alacsony, mivel a Fed alacsonyan tartott az alapkamatot. De már nem tartja, és ez a bankoknak is bajt jelent. A kormány arra ösztönözte a bankokat, hogy rizikósabb befektetéseket is bevállaljanak, és cserébe jobb elszámolási lehetőségeket nyújtott. Nem kellett a piaci körülményekkel foglalkozni, mert a kormány teremtette meg a körülményeket. Ezzel pedig a kormány hozta létre a problémát.”

Schiff elmondása szerint a bankrendszer egy kártyavárhoz hasonlít, amely az összedőlésre vár.

A felépítmény pedig már remeg. A Federal Reserve pedig határozottan más szavakat használ az intézkedései jellemzéséhez, de valójában ismét mennyiségi lazításba kezdett, tehát pénzt nyomtat.

Az infláció ezért még nagyobb lesz, mégpedig sokkal nagyobb, legalábbis így véli a közgazdász.

A Silicon Valley Bank és a Silvergate Bank bedőlése után a kormányzat úgy döntött, hogy beavatkozik, és kezeli a problémát.

A kezeléshez egy hatalmas mentőcsomagot szavaztak meg, amely megfelelő likviditást biztosít a bajba került bankoknak, a betétesek számára pedig biztosításként működik, hogy ne veszítsék el a letétbe helyezett pénzüket.

Schiff szerint mindenképpen az amerikaiak fogják kifizetni ezt a mentőcsomagot, még ha a kormány mást is állít.

„Egyetlen módon lehet megmenteni a bankokat, pénznyomtatással. Ez a pénz bekerül a gazdaságba, a jelzálogokra, az államadósságra terhelődik, amely már így is túl nagy. A Fed értékpapír-állománya növekszik. A pénzkészlet növekszik. Ez pedig azt jelenti, hogy a fogyasztói árak is tovább fognak növekedni.

Schiff úgy fogalmazott, hogy ez a bankmentő csomag rengetegbe fog kerülni az amerikaiaknak, de nem azért, mert több adót kell majd fizetniük, hanem azért, mert a pénznyomtatás miatt a boltokban, a benzinkúton, és mindenhol minden még drágább lesz.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A megélhetési költségek emelkedni fognak, mégpedig sokat, és ha valaki szerint a tavalyi infláció rossz volt, akkor itt az ideje felkészülni a sokkal rosszabbra.

A héten a Federal Reserve újabb 0,25%-kal emelte az alapkamatot, de Schiff szerint maga a kamatemelés is értelmetlen már, hiszen ha közben megy a pénznyomtatás, a mennyiségi lazítás, és a mentőcsomagok biztosítása, akkor valójában nem számít, hogy mekkora az alapkamat, mindenképpen növekszik az infláció.

zeta

Olvastad már? A Zeta Broker kereskedési robot beállítása és használata

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A kolumbiai elnök a bitcoin és a blokklánc felhasználási módjairól tartott megbeszélést

Gustavo Petro, a kolumbiai elnök Samson Mow, a JAN3 ügyvezetője, és több blokklánc-szakértő részvételével tartott egy megbeszélést, amely során a bitcoin lehetséges felhasználási módjairól értekeztek,...

Vajon a Bitcoin (BTC), Solana (SOL), Cardano (ADA), Litecoin (LTC), Chainlink (LINK) karácsonyi rallyja december elején kezdődik?

Vendégbejegyzés A kriptopiac rugalmasságot és folyamatos emelkedést mutat, ahogy belépünk decemberbe. A legutóbbi PCE inflációs adatok úgy tűnik, hogy erősítették a piaci bizalmat, a Bitcoin (BTC) pedig...

Új részletek derültek ki SBF életéről a börtönben

A Brooklyn Metropolitan Detention Center egy volt rabja részleteket árult el SBF  börtönbeli életéről, amely a mérföldkőnek számító csalási peréig vezetett. SBF-t „megzsarolta" A kriptotartalmak készítőjével, Tiffany...

Kedves volt a november az Ethereum NFT-hez? Az adatok a következőket mutatják..

Az elmúlt hetekben az Ethereum (ETH) hálózaton megugrott az aktivitás a non-fungible tokenek (NFT-k) és a decentralizált pénzügyek (DeFi) körül, derül ki a láncon belüli...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!