A Deutsche Bank részvényei esnek, addig a Bitcoin ára emelkedik

-

A Deutsche Bank AG részvényei március 24-én 14%-ot estek, ami a bank harmadik egymást követő veszteséges napját jelenti.

A részvények akár 7,95 euróra is csökkenhettek.

Deutsche Bank

Annak ellenére, hogy a bank a korábbi legsúlyosabb veszteségekből kilábalt, ugyanazon a napon több mint 8%-kal 8,54 eurón zárt alacsonyabban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Németország legnagyobb hitelezőjével kapcsolatos aggodalmak napokkal azután erősödtek fel, hogy a Credit Suisse Group AG-t nagyobb riválisa, az UBS Group AG felvásárlásra kényszerítette.

Az amerikai Silicon Valley Bank (SVB) e hónap elején bekövetkezett csődjét követően a befektetők világszerte a sebezhetőnek ítélt intézményekre vadásznak.

A Deutsche Bank Európában és az Egyesült Államokban egyaránt jelentős jelenléttel rendelkezik, így a globális bankrendszer jelentős szereplője.

Világszerte számos multinacionális vállalatnak nyújt hitelezési és egyéb szolgáltatásokat.

Olaf Scholz német kancellár egy brüsszeli EU-csúcstalálkozón nyilatkozott az újságíróknak:

„A Deutsche Bank alaposan modernizálta és átszervezte üzleti modelljét, és nagyon nyereséges bank. Semmi okunk sincs az aggodalomra”.

Más európai bankok részvényei is estek március 24-én, bár nem annyira, mint a Deutsche Banké.

Egy másik német bank, a Commerzbank AG részvényei 6,5%-ot estek, a brit Barclays PLC részvényei 5,8%-ot, a legértékesebb francia bank, a BNP Paribas SA részvényei pedig 5,27%-ot estek.

A német Dwpbank Bitcoin kereskedési szolgáltatásokat kínál

A hét elején a német Deutsche WertpapierService Bank (Dwpbank) bejelentette, hogy a wpNex nevű új platformot fejleszt, amely az év második felében mind az 1200 leányvállalatának lakossági ügyfelei számára Bitcoin (BTC) kereskedést kínál majd.

Itt kell megjegyezni, hogy a BTC árfolyama az SVB összeomlásakor zuhant.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Azóta azonban az értéke közel 40%-kal megugrott, és egyelőre nem mutatja a csökkenés jeleit. A cikk irásakor a bitcoin árfolyama 27.630 dollár körül kereskedtek vele.

Miközben világszerte nőnek a nagybankok csődjével kapcsolatos aggodalmak, a Bitcoin maximalistái a BTC tartós teljesítményét hangsúlyozzák a válság közepette.

A decentralizált bankrendszer hívei újra és újra felvetették, hogy egy stabil gazdasághoz csak egy megbízható pénzügyi rendszer vezethet.

zeta

Olvastad már? Peter Schiff szerint az infláció sokkal rosszabb is lehet még

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!