5 éven belül indulhat a digitális rubel

-

Az Orosz Központi Bank vezetője, Elvira Nabiullina nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy 5-7 éven belül útjára indulhat az ország digitális rubelje.

Ez a nyilatkozat némileg meglepte a hallgatóságot, hiszen az Állami Duma Pénzügyi Bizottságának az elnöke korábban azt mondta, jövőre már indulhat a digitális rubel, akár teljes kapacitással.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Nabiullina elmondása alapján a próbaüzemet meghosszabbítják, de a végső döntést egyelőre elhalasztják, és 2025 előtt semmiképpen nem kell rá számítani.

A központi bank vezetője ezt egy parlamenti ülésen nyilatkozta, április 8-án, elmondva, hogy a tömeges bevezetésről is csak később döntenek majd.

A Duma pénzpiaci vezetője, Anatoly Aksakov viszont ezzel ellentétesen fogalmazott, hiszen nemrégiben azt állította, hogy a CBDC, a digitális rubel nyilvános elindulása már jövőre megtörténhet, és 2026-ra az oroszok már ezzel a pénzzel is tudnak fizetni a mindennapi vásárlásaik során, vagy a különböző igénybe vett szolgáltatásokért.

Nabiullina hivatalosan is megerősítette, hogy a banknál rendszeresen kapnak megkeresést a tervezett CBDC-vel kapcsolatban, hogy a digitális valuta mennyire lesz széles körben használható, pontosabban mikortól válik bárki számára hozzáférhetővé.

A hivatalnok letisztázta, hogy ez a folyamat több elemből fog összeállni, és ezek egy része kívül esik a bank hatáskörén.

„Többször megkérdezték már tőlünk, hogy mikor fog elterjedni a digitális rubel, mikor lesz tömegesen használva? Mi úgy gondoljuk, hogy ez öt-hét éven belül megtörténhet, de ennek az egyik feltétele az, hogy az emberek a használat mellett döntsenek. Elég kényelmesen használhatónak kell lennie ahhoz, hogy az emberek és a vállalkozások elkezdjék használni. Ez alapvető követelmény.”

Nabiullina úgy fogalmazott, hogy a jelenleg is zajló próbaüzem eredményei fogják meghatározni, hogy pontosan milyen ütemterv alapján fogják elindítani a digitális rubelt, és azt, hogy mikortól válik széles körben elérhetővé, bárki számára használhatóvá.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Az innovatív kriptovaluták újradefiniálják a kriptopiacot

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!