Már 65 millió Ordinals token létezik a Bitcoin hálózatán

-

Néhány napon belül jön a következő felezés, és ezzel együtt egy másik nagy mérföldkőnek is örülhetnek a felhasználók, hiszen az Ordinals protokoll átlépte a 65 milliós határt.

Április 11-én, tizenöt hónappal a tavaly januári indulás után a protokoll végre elérte ezt az értéket.

Ordinals
Forrás: Dune

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bányászok jól járnak ezzel, hiszen a tranzakciós jutalék mértéke jelentősen megnőtt, és így az Ordinals összesen 458 millió dollárnyi plusz bevételt hozott a bitcoin-bányászoknak.

Az Ordinals az NFT-k körébe tartozik, és a Bitcoin hálózatán működik, a világ első blokkláncán.

Az NFT-k a többi hálózaton valójában inkább csak linkek, amelyek különböző háttértárolókra, centralizált szerverekre mutatnak, amelyek az adatokat tárolják, és így ez nagymértékű sebezhetőséget jelent.

Az Ordinals tokenek, és a mögöttes adatok ezzel szemben közvetlenül a Bitcoin blokkláncán léteznek.

A Dun elméréséből kiderül, hogy az Ordinals nagyon jól jön a bányászoknak, hiszen a megnövekedett tranzakciós díjakat ők kapják meg.

Ezeknek a díjaknak ráadásul egyre fontosabb szerepe lesz, hiszen közeledik a felezés, amely során a blokkokért járó jutalom a jelenlegi 6,25-ről 3,125-re csökken, így a bányászok bevétele csökkenni fog.

Az Ordinals protokoll népszerűsége sokak szerint annak a jele, hogy a Bitcoin blokkok tárhelyére egyre nagyobb igény mutatkozik majd, így különböző második rétegű megoldásokra lesz szükség. Így vélekedik Mithil Thakore, a Velar ügyvezetője is.

„Ahogyan az Ordinals egyre jobban elterjed, egyértelmű lesz, hogy a felhasználási módokból is egyre több lesz. ez a trend a második rétegek fejlődéséhez vezethet majd, amelyek megoldják, hogy a hálózat programozható legyen, működjenek az okosszerződések, és lehetővé váljon a defi a Bitcoinon. Rendkívül izgalmas időszak ez, hiszen a szemünk előtt zajlik az evolúció, új lehetőségek születnek.”

A BTCFi, a Bitcoinon létező defi alkalmazások gyűjtőneve új lehetőségeket nyújthat a felhasználók számára, és a becslések alapján a terjedés sebessége olyan nagy, hogy hamarosan az Ethereum defi ökoszisztémáját is utolérheti, legalábbis Nash Lee, a MerlinSwap ügyvezetője így gondolja.

„A felhasználói igények egyértelműek, a piac nagy teljesítményű platformokat akar, amelyek kezelni tudják a forgalmat, és megfelelnek az elvárásoknak. A defi pontosan ilyen potenciállal rendelkezik, és fenntartható módon tud új felhasználási módokat nyújtani a Bitcoin számára. Biztosra vehető, hogy a Bitcoin defi szektora el fogja érni, sőt, le fogja körözni az Ethereum defi ökoszisztémáját az innováció és a komplexitás terén.”

Olvastad már? Vajon a SEC beperelhető, ha az Ethereum ETF-eket elutasítják?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance, az USDT és a Toncoin összefog – És most mi jön?

A Binance hivatalosan is bejelentette a Tether integrációját a Toncoin (TON) hálózatába. Az integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy USDT-t fizessenek be és vegyenek...

A Bitwise reklámjából NFT lesz

A Bitwise befektetési alap csütörtökön kiadta az első Ethereum-témájú reklámját, amely egy 39 másodperces videóként NFT token formájában is ki lesz adva, amelyet bárki kinyomtathat...

A CYBRO megközelíti az 1 millió dolláros előértékesítési mérföldkövet az ETH bálna érdeklődésének köszönhetően: 1,200% nyereség előttünk?

Vendégbejegyzés A számos korai fázisú projekt között, amelyek a kriptoszektor új növekedési korszakába lépve gombamód szaporodnak, nehéz diónak tűnik egy igazi gyöngyszemet találni. Egy értékes startup-ot az...

A rendőrség tudja, hogy nem csak a bűnözők használják a bitcoint

A Chainalysis csütörtökön tett közzé egy blogbejegyzést, amelyben bemutatták a bűnüldözés és a kriptopénzek kapcsolatáról szóló tanulmányuk eredményeit. A cég több, mint 800 közszolgálati alkalmazottat...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!