48.000 dollár a következő Bitcoin célállomás?

-

Felerősödtek a spekulációk a Bitcoin 48.000 dolláros szintjének elérésével kapcsolatban, ami egybeesett az árfolyam emelkedésével.

A Bitcoin (BTC) rallyja a legfrissebb adatok szerint nem biztos, hogy egyhamar lelassul. Sokan úgy vélik, hogy a BTC el fogja érni a 48.000 dolláros szintet.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Tovább és felfelé

Ha a Bitcoin átlépi a 45.000-et, akkor a 45.000-47.000 közötti korlátozott kínálat miatt gyors elmozdulás valószínűsíthető 48.000 felé.

A kínálat körülbelül 4%-a 48.000 dollár körül van, ami potenciális profitszerzésre utal azok részéről, akik a 2021 első negyedévi csúcson vásároltak.

bitcoin
Forrás: glassnode

Nemrégiben egy bálna 3000 BTC-t, mintegy 132 millió dollár értékben adott hozzá a Binance-hez, mintegy 23 millió dollár profitot termelve.

Az elmúlt egy év során ez a bálna három BTC-tranzakciót hajtott végre, következetesen az árak mélypontjain vásárolt és a legmagasabbaknál adott el, ami összesen mintegy 61 millió dollárnyi nyereséget eredményezett, tökéletes, 100%-os nyereséghányaddal.

A kereskedői viselkedés

A Binance Orderbook BTC Futures adatai azt mutatták, hogy a short pozíciók jelentős likvidálásokkal szembesültek, ahogy az árak emelkedtek és a open interest csökkent.

Ez a rövidre zárás számos észrevétlen eladási megbízást fedezett, de a nagyobb blokkoknál ellenállásba ütközött.

Az aktuális ár körül jelenleg figyelemre méltó vételi és eladási ajánlatok vannak, a 44.500 és 46.100 dolláros jelentős szintek ellenállásként, a 41.000 dollár pedig támaszként szolgál.

A short pozíciók felszámolása felfelé irányuló nyomást gyakorolhat az árra, mivel a shortolók lefedik pozícióikat, ami hozzájárulhat egy potenciális bikás lendülethez.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A kulcsfontosságú szintek ellenállása azonban kihívást jelenthet a további árfolyam-emelkedés szempontjából, mivel ezek a szintek hagyományosan vonzzák az eladási érdeklődést.

Olvastad már? Ingyen kriptopénz, azaz a legújabb airdropok – első rész

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.16.

Prémium Dogecoin (DOGE) A Dogecoin (DOGE) befektetők az utóbbi időben nehéz időszakot éltek át, különösen a mémcoin többszöri árfolyamkorrekciója miatt a grafikonokon. A helyzet azonban még rosszabb is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!