30%-os adó kivetését követeli Biden a kriptobányászatra – Aggódnia kellene?

-

Az amerikai kormány újra reflektorfénybe került a kriptobányászat állítólagos előtérbe helyezése miatt.

Joe Biden elnök nyilvánosságra hozta egy olyan adójavaslat felélesztésének tervét, amely messzemenő következményekkel járhat az egész ágazatra nézve.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az iparág vezetői és szószólói, valamint a kripto-barát Cynthia Lummis szenátor mellett, aggodalmuknak adtak hangot a javaslat újbóli benyújtásával kapcsolatban.

Lummis az X-hez fordulva megjegyezte,

„A Fehér Ház 2025-ös költségvetése hihetetlenül bika a kriptoeszközökkel kapcsolatban, egyesek azt is mondhatnák, hogy azt hiszik, hogy a holdra száll. A digitális eszközök bányászatára javasolt 30%-os büntetőadó azonban elpusztítaná az iparág minden lábnyomát Amerikában”.

A vitatott bevételi javaslat

Az amerikai államkincstár 2025-ös bevételi javaslatai, azután keltették fel a figyelmet, hogy Pierre Rochard, a Riot Platforms kutatási alelnöke posztolt,

„Biden 2025-ös költségvetése nagyon bikás a Bitcoinra, a Fehér Ház 250 ezer dollárral számol 2035-re. Számolnak vele az adóbevételeikben!”

Ez vitát váltott ki a kriptoközösségben az amerikai kormány BTC-vel kapcsolatos álláspontjáról.

A 2025-ös költségvetési javaslat több mint 10 milliárd dollárt kíván bevonni a digitális eszközökből. Ebben szerepel a kriptobányászatra kivetett 30%-os adó újbóli bevezetése, amelyet először a 2024-es költségvetésben javasoltak.

Ez az adó három év alatt fokozatosan kerülne bevezetésre, az első évben 10%-os adóval kezdődően, amely a második évben 20%-ra emelkedne, és végül ezt követően elérné a 30%-ot.

Perianne Boring, a Digitális Kereskedelmi Kamara vezérigazgatója bírálta a javaslatot,

„A Bitcoin-bányászat az energiabiztonságot segíti elő. A Fehér Ház által javasolt adó egy újabb politikailag motivált kísérlet arra, hogy győzteseket és veszteseket válasszanak. Harcolni fogunk azért, hogy az innováció Amerikában maradjon”.

A Digital Power Network hasonlóképpen „büntető jellegűnek” és „elhibázottnak” nevezte az adót, amelynek célja, hogy megfojtsa a megújuló energiaforrások által vezérelt iparágat.

„Ez a javasolt adó egy visszalépés.”

A káros hatások

Ezeket az érzéseket súlyosbítja az a tény, hogy még a megújuló energiaforrásokat hasznosító bányászokat is célba veszik, ahogyan azt Rochard kiemelte.

„Minden általuk felhozott indok csak ürügy, a valódi okuk az, hogy el akarják nyomni a bitcoint és be akarják indítani a CBDC-t.”

A javasolt szabályozás értelmében a digitális eszközök bányászatában részt vevő minden céget, függetlenül annak energiahatékonyságától, a villamosenergia-költségekre kivetett 30%-os, súlyos jövedéki adóval sújtanának.

Ezt a fejleményt a kriptoközösség erős ellenállásba ütközött, akik az amerikai kormány újabb kísérletét látják a korlátozó intézkedések bevezetésére.

Olvastad már? 1 milliárd dolláros befektetői pénzhez szeretne jutni a Coinbase

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az USA betiltaná az algoritmussal működő stablecoinokat

Két amerikai szenátor, Cynthia Lummis és Kirsten Gillibrand közös törvényjavaslattal álltak elő a stablecoinok szabályozására. Ez a lépés rávilágít, hogy a jogalkotók egyre nagyobb figyelmet...

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Cardano (ADA) technikai elemzés 04.18.

Prémium Cardano (ADA) A legtöbb kriptóhoz hasonlóan a Cardano (ADA) medvéi irányították a piacot, mivel a token árfolyamgrafikonjai továbbra is vörösek maradtak. Voltak azonban trendforduló változások, mivel az...

A PayPal elkezdi leépíteni az NFT üzletágát

A fizetési szolgáltató a PayPal nemrégiben bejelentette, hogy a platformján keresztül vásárolt NFT-k esetében megszűnteti a felhasználóvédelmi funkciókat. Emellett a további, harmadik feleken keresztül indított...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!