A BNB Chain újabb frissítésre készül, az Ethereum nyomdokaiba lépve

-

Azon a napon, amikor az Ethereum (ETH) véglegesítette a Dencun frissítést, a BNB Chain bejelentette, hogy hasonló úton halad.

A BNB Chain szerint a következő hónapokban egy új, „BEP 633” címkével ellátott frissítésen kíván dolgozni.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BEP 633 hasonló az Ethereum EIP-4844-hez, ami jelentősen csökkentette a tranzakciós költségeket a Layer-2 (L2) projekteken. Az EIP-4844-hez hasonlóan a BEP 633 a blobot is bevonja a beszélgetésbe.

Áldozatokat hoz az olcsóbb út érdekében

A beavatatlanok számára a blob a felhőalapú tárolás egy rendkívül jól skálázható fajtája, amely nagyméretű adatokat tömörít. A hálózati ellenőrzési folyamatot is megkönnyíti.

A BNB Chain a nyilvánosságra hozatalában megjegyezte, hogy a blobs hasznos lenne az opBNB, az L2 ökoszisztémája számára.

A decentralizált intelligens szerződéses hálózat kifejtette,

„A blobs ideiglenes tulajdonsága biztosítja, hogy nem fogyasztják a végtelenségig a hálózati tárhelyet, ami alacsonyabb tárolási költségekhez és következésképpen olcsóbb kölcségekhez vezet a felhasználók számára”.

Ez a frissítés lenne a projekt harmadik nagyobb frissítése az elmúlt egy év során. A 2023-ban számoltak be arról, hogy a lánc bevezette a Greenfieldet, amely az adattárolásra és -kezelésre összpontosított.

Az opBNB szintén ugyanebben az időszakban került a képbe.

A BNB Chain azonban kiemelte az EIP-4844 és a BEP 633 közötti különbséget. A saját, közleménye alapján a blobok kezelését a Binance Smart Chain (BSC) végezné.

Megemlítette azt is, hogy a BSC lenne felelős a gas ármechanizmusért és a díjégetésért.

Ha a BNB Chain befejezi ezt a frissítést, akkor van rá esély, hogy a díjak és a bevételek csökkenhetnek. A cikkírás idején az Artemis adatai azt mutatták, hogy a díjak a hálózaton az elmúlt 90 napban megugrottak.

BNB Chain

Forrás: Artemis

A figyelem, és nem a fejlesztés tér vissza a hálózathoz

A blokkchain által generált díjak a megjelenés idején elérték az 1,3 millió dollárt, ami magas hálózati aktivitást jelez.

A hálózat aktivitásának növekedése ellenére a BNB Chain küzdött a fejlesztési tevékenység következetességének fenntartásával.

A Santiment adatainak elemzése szerint a BNB fejlesztési aktivitása január 26-án érte el a csúcsot.

Pár nappal később a mérőszám stagnált. Március 3-án is hasonló volt a helyzet, amikor a metrika megugrott.

A megjelenés időpontjában a fejlesztési aktivitás ismét lapos volt, ami azt jelzi, hogy a hálózaton a kódbejegyzések elapadtak.

Volt azonban egy metrika, amely jó fényt vetett a BNB-re, ez pedig a Social Dominance volt.

BNB Chain

Forrás: Santiment

A Social Dominance a projektről a médiában folytatott beszélgetések arányát mutatja. Tehát az emelkedés azt jelentette, hogy a BNB Chain az utóbbi időben nagy figyelmet kapott.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A fejlesztési tevékenységben azonban változások következhetnek be, mivel a lánc a BEP 633-as frissítés ütemtervét ismerteti.

A kapott információk alapján a Testnetre áprilisban kerül sor, míg a Mainnet júniusra fejeződik be.

Olvastad már? Mi a titka ennek a bikásan táncoló érmének?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Az amerikai részvények most még a bitcoinnál is jobb választásnak számítanak?

A bitcoin a második negyedévben alulteljesítette az amerikai részvényeket, és ez a tendencia a harmadik negyedévben is folytatódhat. Quinn Thompson, a Lekker Capital kripto fedezeti alap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!