Az Ethereum Dencun frissítése: A végső visszaszámlálás megkezdődött

-

Az Ethereum közösségben nagy az izgalom, hiszen kevesebb mint 24 óra múlva indul a Dencun frissítés.

Miután sikeresen aktiválódott az összes teszthálózaton, a Dencun hálózati frissítés most már készen áll az Ethereum mainnet-en való telepítésre, és a 269568-as epochában fog aktiválódni a hálózaton, ami 2024. március 13-án, 13:55-kor UTC-kor fog bekövetkezni.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A frissítés, ami a tavalyi Shapella frissítést követi, számos változtatást tartalmaz, amelyek közül a legjelentősebb az EIP-4844-es, ismertebb nevén „protodanksharding”, ami segít csökkenteni az L2 tranzakciós díjakat.

Tim Beiko, egy Ethereum core fejlesztő izgatottan tweetelt az X-re való visszaszámlálásról, mondván: „Kevesebb, mint 24 óra Dencun előtt”.

A Dencun mainnet frissítéssel kapcsolatos első bejelentés február 27-én történt, és Beiko kiemelte, hogy azóta több klienscsapat is készített Dencun-kompatibilis kiadásokat, amelyek jelentős teljesítmény- és stabilitásjavításokat tartalmaznak.

Az eredeti blogbejegyzés március 12-i frissítése magyarázza a klienskiadásokat, felsorolva a minimális és az ajánlott verziókat is.

A Minimum Version oszlop a legalacsonyabb Dencun-kompatibilis kiadást jelzi egy klienshez, míg az ajánlott verzió teljesítmény- és stabilitásjavításokat tartalmaz.

Az ETH mainnet-en történő nagy bevezetés előtt a Gnosis Chain telepítette a Dencun frissítés egy verzióját a hálózatán.

A Gnosis Chain, korábbi nevén xDai Chain, az Ethereum oldalláncaként működik, és a GnosisDAO kezeli.

A mérföldkövet a szélesebb Ethereum közösség, valamint Joseph Lubin, az Ethereum társalapítója is köszöntötte.

Dencun

A Dencun korszerűsítésével kapcsolatos elvárások

Az IntoTheBlock legfrissebb elemzése szerint a főbb Ethereum Layer 2 (L2) láncok legalább 80%-os díjcsökkenést tapasztalhatnak a Dencun frissítést követően.

Ebbe beletartoznak az OP stack láncok is, amelyek várhatóan olyan frissítéseket kapnak, amelyek data blob funkcionalitást is tartalmaznak.

A becslések alapján az USDC befizetésének költségei az olyan platformokon, mint az Aave, akár 0,0091 dollárra is csökkenhetnek, ami 27-szeres csökkenést jelent.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az L2-ek esetében a díjcsökkenés jóval nagyobb lehet, a PolyMarket becslései alapján a jelenlegi szintekhez képest akár 60-szor alacsonyabb is lehet.

Noha a díjcsökkentés valószínűsége továbbra is fennáll, a Dencun-frissítésből eredő díjcsökkentés pontos mértéke továbbra is nagyrészt ismeretlen.


Olvastad már? Mennyire fenntartható a jelenlegi bikapiac?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!