Nicolás Maduro venezuelai elnök azt mondta, hogy az ország 30 millió hordónyi olajtartalékával fogja támogatni Petro nevű kriptopénzét.

Amikor a Kőolaj-exportáló Országok Szövetségének (OPEC) tagállama először bocsátott ki petrót ICO-ján keresztül, még 5 millió hordóról volt szó.

A Reuters jelentése szerint Maduro kijelentése része az olajfedezetű kriptopénz promotálásának, mivel Venezuela hiperinflációval és súlyos gazdasági szankciókkal küzd.

Egy állami televíziós adásban Nicolás Maduro az alábbit állította:

A nyersolaj, valamint az abból előállított származékok tartályokba gyűjtve állnak rendelkezésre az azonnali kereskedelmi felhasználásra …, hogy fenntartsuk és támogassuk a szuverén venezuelai kriptoeszköz, a petro üzemelését.

A Reuters egy korábbi jelentéséből kiderült, hogy az az ötmillió hordónyi olaj, amelyről az ICO-kor beszéltek, „olyan helyen található, ahol nincs meg a megfelelő infrastruktúra annak kitermeléséhez”.

Beszédében Maduro nem tisztázta, hogyan működne a fedezet.

A petrót jelenleg egyetlen nagy kriptováltó sem listázta még, és továbbra sem világos, hogy a befektetők bármikor visszaválthatják-e majd a venezuelai kormánynál.

Az ország nyersolajkészlete az utóbbi hónapokban növekedést mutatott, miután a nemzetközi szankciók sok vásárlót elriasztott attól, hogy a PDVSA állami olajvállalattól vásároljanak.

Az utóbbi néhány hónapban Maduro igencsak erőltette a petro adopcióját. Nemrég arról beszélt, hogy mostanra több mint 27 000 „együttműködő vállalkozás” szerepel a listájukon, múlt hónapban pedig elárulták, hogy az új PetroPago nevű fizetési kapunak köszönhetően már 93 boltban lehet a kriptopénz segítségével fizetni.

Venezuelával kapcsolatban még érdemes megemlíteni a CriptoLAGO, államilag jóváhagyott kriptováltót is.

Olvastad már? Így változtatják meg a kriptopénzek a szórakoztatóipart

Ők az idén jelentették be, hogy saját bankkártyát és POS-rendszereket mutatnak majd be, hogy növeljék a petro felhasználásának lehetőségeit a kiskereskedelmi áruházakban.

Forrás: cryptoglobe.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek! 🙂