A világ egyre inkább az online felületekre és forrásokra költözik. Lassan már vissza se tudunk emlékezni azokra az időkre, mikor még nem érkezett meg 2 napon belül kiszemelt termékünk.

Az internet egyik legnagyobb találmánya vitathatatlanul a blokklánc. A blokklánc azért jött létre, hogy elérhetővé tegye a világ legkifinomultabb fizetési rendszerét. Így a kriptopénzek kezdik elfoglalni méltó helyüket.

Egyre több iparág kezdi alkalmazni a bitcoint és egyéb kriptopénzeket szolgáltatásai körében. Ennek egyik kitűnő példája a szórakoztatóipar. A kriptopénzeket támogató szabadulószobáktól kezdve a kriptoalapú e-sport bajnokságokig jól látható az irány.

Ez változtathatja meg igazán a szórakoztatóipart.

Újra gondolni, hogy fizetünk a dolgokért

Ha valaki felhozza a kriptopénzeket, akkor az első dolog, ami eszükbe juthat, az egy eszköz, amibe pénzt fektethetünk és hatalmas nyereséget hoz. Valóban ez az egyik legnépszerűbb felhasználásuk, de az eredeti az lett volna, hogy biztonságos és megbízható tranzakciókat kínáljon a felhasználók számára.

Jelenleg is számos internetes szórakoztatóplatform fontolgatja a blokklánc lehetőségeit. Az ügyfelek számára a lehető legbiztonságosabb és leggyorsabb fizetési eszközt kínálják, amely mentes a kibertámadásoktól és biztonsági résektől.

A szerencsejátékokkal foglalkozó oldalak közvetlen blokkláncfizetéseket kínálnak, vagy olyan platformokon keresztül, mint a Skrill és a Netellet. Ezek az elektronikus tárcák lehetővé teszik a bankkártyák és kriptopénzek integrálását.

Azonban a példaként említett bitcoin árfolyama is nagyon ingadozó, egy nap alatt akár több ezer dollárt is változhat értéke. Ezért még nagyon korai lenne beszélni az elterjedéséről.

A hátrányok leküzdésére az üzemeltetők, mind hagyományos, mind pedig kriptofizetési lehetőségeket is elérhetővé tesznek, így a felhasználók választhatják ki a számukra szimpatikusabb fizetési módot.

Védd meg fizetéseidet a legbiztonságosabb platformmal

A pénzügyi világban sosem lehetsz biztonságban a kibertámadásokkal, internetes csalásokkal vagy egyéb hasonló próbálkozásokkal szemben. A fiat pénzeket a kormányok központi hatósága adja ki és követi nyomon, így egyre nagyobb a veszély.

A legújabb irányzatok azt mutatják, hogy az emberek egyre jobban tisztában vannak ezekkel a veszélyekkel, és sokkal jobban biztosítják felhasználóikat, azonban továbbra is fennáll az igény egy platformra, amely nagyobb biztonságot kínál az utalások esetében.

Ez a fejlemény még nyilvánvalóbb lehet a szórakoztatóiparban. Az itt zajló tranzakciók száma mindenki számára megdöbbentő lehet. Évente több mint 200 milliárd alkalmazást töltenek le az emberek okostelefonokra, így jól látszik, hogy mennyire kifinomult és telített ez az ipar.

Több száz millió fogyasztó intézi ezeket a vásárlásokat, és abban reménykednek, hogy senki sem tesz semmi rosszat felhasználójukkal.

Szerencsére a kriptopénzek a színre léptek biztonsági rendszerükkel és tűzfalaikkal. A nowescape.com és egyéb szórakoztató oldalak jelenleg is használják ezt a technológiát.

Hogy még jobban tisztázzuk miről is van szó itt egy leírás:

„Ahogy azt már tudtuk, a blokklánc egy peer-to-peer platform, melyet nagyrészt a felhasználók üzemelnek számítógépeiken. Az összekötött számítógépek erősítik meg a rendszer összes tranzakcióját. Emellett minden egyes tranzakció növeli a biztonságot, így a blokklánc az egyik legbiztonságosabb rendszer a világon.”

Egyes kriptopénzek egy másik előnye, hogy a tranzakciók teljesen anonimak. Ha elindítottak egy tranzakciót, akkor csak te ismered a részleteit, még a pénz fogadója vagy bármilyen egyéb fél sem ismerheti őket. Ez különösen fontos lehet azok számára, akik a biztonság miatt aggódnak.

Mi várható a blokklánc jövőjétől?

Részletesen írtunk a blokklánc pénzügyi céljáról és eredeti felhasználásáról. Azonban megmutatta, hogy ennél sokkal nagyobb potenciálja van.

A működés mögött rejlő mechanizmusok nagyon komplex dolgok, melyek nehezen érthetők, a blokklánc azonban továbbra is az egyik leggyorsabb, legbiztonságosabb és leganonimabb fizetési platform a világon.

A fizetések mellett számos egyéb iparágak is használhatnák a blokkláncot, hogy jobb szolgáltatásokat nyújtsanak. Például számos cég alkalmaz blokkláncalapú ellátási láncokat, hogy javítsák az átláthatóságot és lehetővé tegyék a vásárlók számára vásárlásaik nyomon követését.

Mindemellett sportklubok és üzemeltetők is elkezdték használni a blokkláncot jegyeladásra, hogy csökkentsék a hamisított jegyek előfordulását.

Összességében a tranzakciók titkosításával és a digitális interakciókkal sokkal egyszerűbbé lehetne tenni a különböző weblapokhoz való regisztrációt, a hozzáférést különböző szórakoztató platformokhoz, a tulajdonjogok birtoklását és a tartalomgyártók számára is több irányítást kínálna.

Olvastad már? Mi az Ethereum, és hogyan mükődik

Forrás: cryptodaily.co.uk

Kiemelt kép: Coin Grammar


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂