A bitcointámogatók jól kinevették a kriptopénz egyik leghíresebb kritikusát, miután egy nagyon medve jóslatot tett.

Számos kommentátor csatlakozott egy november 21-i Twitter-vitához Peter Schiff ellen, miután a kritikus azt mondta, hogy 1000 dollárig eshet a BTC/USD árfolyam.

Schiff: Az 1000 dolláros árfolyam „teljesítené az alakzatot” a bitcoin számára

Szerinte a jelenlegi ármozgás megfelel egy „fej és váll” alakzatnak, így az aranytámogató Schiff egy drámai esést jósol a bitcoinpiac számára.

A következőt írta:

„A bitcoin kezd a fej és váll alakzat nyakához érni, ahogy azt az október 25-i 40%-os emelkedés után megmondták. A jobb váll most rándult egyet és a nyak kezd párhuzamos lenni a vállakkal. Ha áttöri, akkor 1000 dolláron teljesedne ki az alakzat.”

Egy későbbi bejegyzésben megismételte álláspontját. „Akkor sem szebbek a kilátások, ha longolod a bitcoint!”

Egy másik posztban Schiff lefotózta a bitcoin árfolyamgrafikonját számítógépe képernyőjén, amely további poénkodáshoz vezetett.

Nem az első bukott jóslat

Schiff már ismert lehet a kétségbevonható bitcoin-előrejelzései miatt. Annak ellenére, hogy biztos a bitcoin bukásában, korábbi jóslatai mind megbuktak, amely tényre a követői is felfigyeltek

A CryptoBull nevű kereskedő bemutatott egy BTC/USD grafikont, melyen szerepelt a bitcoin eddigi teljesítménye és Schiff korábbi jóslatai. Schiff eddig egyetlen alkalommal sem találta el a piac irányzatát.

Schiff egyéb jóslatai között szerepel, hogy a bitcoin sosem fogja elérni az 50 000 dollárt, míg az arany átlépi az 5000-et is.

Októberben, amikor a kriptopénz több mint 30%-kal szerepelt jobban az aranynál, a piac manipulálásával vádolta a bitcoinbefektetőket.

Olvastad már? 5 tévhit a bitcoinnal kapcsolatban

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.