3 millió dollárt loptak el a Gamma protokolltól

-

Újabb defi hekkeléssel indul az újév, január 4-én feltörték a Gamma rendszerét, és több millió dolláros zsákmánnyal távoztak a támadók.

A Gamma felfüggesztette a nyilvános tárcáiba való befizetést, és azonnal értesítette a felhasználókat az esetről.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A letétek megállításával a cég azt reméli, hogy gátat tud szabni a tárcái leszívásának.

Egy kiberbiztonsági cég, a Peckshield adta ki az első figyelmeztetést az esetről, és azt is közölték, hogy a támadókhoz köthető címekről azóta további is küldték már az ellopott kriptót, vagy éppen swap ügylettel váltották át másra.

Egy híd-szolgáltatáson keresztül vittek el 800 ETH-t, 1,8 millió dollár értékben, előtte pedig 1000 ETH küldtek ki a tárcákból, ez pedig a népszerű mixer-szolgáltatáshoz, a Tornado Cash címeire került át.

Az X oldalán a Gamma csapata megosztotta az információit a közösséggel és a felhasználókkal, elmondva, hogy a jelek szerint a támadás nem folytatódik tovább.

Ennek az egyik oka, hogy leállították a befizetéseket, így megakadályozták, hogy a támadók több kriptót szerezzenek mg a tárcákból.

A csapat úgy véli, hogy a hekkerek azért szemelték ki a Gammát, mert a rendszerük lehetővé teszi, hogy egyszerre nagy összeget váltsanak át.

„Úgy véljük, a problémát az okozta, hogy túl magasra állítottuk a váltási határértékeket. Így lehetségessé vált, hogy meghatározott likviditási tokeneken, vagy stablecoin párokon akár 50-200%-os árváltozást is engedélyezzen az okosszerződés. A támadók ezt tudták kihasználni, a határértékek kifeszítésével rendkívül sok likviditási tokent tudtak létrehozni.”

A Gamma elmondta, a jövőbeni támadások elkerülése végett módosították a beállításaikat, és egy sokkal biztonságosabb átváltási határértéket alkalmaznak ezentúl.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A protokoll újraindítása előtt pedig auditáltatják az okosszerződéseiket, hogy harmadik felek adjanak szakértői véleményt, még mielőtt ismét engedélyezik a felhasználói befizetéseket.

A csapat arra is ígéretet tett, hogy a tartalékokból teljes mértékben kártalanítják az érintett felhasználókat.

Olvastad már? A 6 legjobb mém érme, amely 2024-ben 10x-es nyereséget érhet el

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Távozik a SEC-től a kriptocégek réme

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) végrehajtási osztályának kriptoeszközökkel és kibernetikai eszközökkel foglalkozó részlege vezetője kilenc évnyi szolgálat után távozott az ügynökségtől. Az ő...

A kereskedők a DTX Exchange-re igyekeznek, miközben az Avalanche és a Tron összeomlik

Vendégbejegyzés A piac újabb dömpinget hajtott végre a lejtmenet folytatásában. A piaccal együtt az Avalanche (AVAX) és a TRON (TRX) is jelentős csökkenést szenvedett, míg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!