Végzetes hiba lehet a bitcoin ETF elindítása

-

Egy nonprofit piacfelügyeleti szervezet szerint a bitcoin ETF elfogadása minden alapszabálynak ellentmondana, amely a SEC működését befolyásolja, és jelentős kockázatot jelentene a befektetők számára is.

A Better Markets ügyvezetője, Dennis Kelleher nyílt levélben fordult a SEC tisztviselőihez, hogy elmondja, a spot piaci bitcoin ETF elfogadása végzetes döntés lehet.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Kelleher szerint egy ilyen termék nagy kockázatot jelentene a befektetők számára, és számos csalásnak tenné ki őket, amelyek elterjedtek a kriptoiparban.

„A Better Markets nagyon ritkán ír ilyen levelet, de most mégis megtesszük, mert úgy véljük, egy bitcoin ETF engedélyezése végzetes következményekkel járhat. Hatalmas befektetői veszteségekhez vezetne, ha a SEC zöld utat adna a függőben lévő kérelmeknek. Egy ilyen ETF elindulása olyan piacot nyitna meg a befektetők előtt, amelyet a csalás és a manipuláció ural.”

2023-ban a sajtó hírei alapján többv, mint 324 ezer áldozatot károsítottak meg különböző kriptós csalásokkal, és a tárcákból ellopott összeg eléri a 295 millió dolláros értéket.

Kelleher szerint a kriptoipar egy ETF elindulása után azt állíthatná, hogy a termékeik megfelelnek az USA pénzügyi követelményeinek.

Az iparág szakértői szerint viszont a nyílt levélben leírtak nem állják meg a helyüket.

A Bloomberg elemzője, James Seyffart a közösségi médiában beszélt arról, hogy egy ilyen ETF elindítása mekkora erőforrásokat igényel az alapkezelő cégektől, mégpedig még a kérvény beadása előtt.

A héten, pénteken számos kérvényező cég újból frissítette a beadványát.

A most beadott dokumentumok a közmondásos utolsó simításokat jelentik az ETF-kérvényeken, amelyeket be kell adni a hatóságokhoz, ha egy befektetési termék közvetlenül kapcsolódik a kriptopiachoz.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A szakértők úgy spekulálnak, hogy a spot piaci ETF mostani határideje, január 10-e előtt már akár döntés is születhet az ügyben.

A 10-i nap az ARK Invest és a 21Shares beadványának a végső határideje, ekkor kell valamit mondania rá a SEC szervezetének, engedélyezni vagy elutasítani.


Olvastad már? A 6 legjobb mém érme, amely 2024-ben 10x-es nyereséget érhet el

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A rendőrség tudja, hogy nem csak a bűnözők használják a bitcoint

A Chainalysis csütörtökön tett közzé egy blogbejegyzést, amelyben bemutatták a bűnüldözés és a kriptopénzek kapcsolatáról szóló tanulmányuk eredményeit. A cég több, mint 800 közszolgálati alkalmazottat...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 06.22.

Prémium Bitcoin (BTC) A 65.000 dolláros támasz elvesztése után a Bitcoin (BTC) árfolyama most minden erejét latba vetve próbálja tartani a 64.000 dolláros támaszt. A token feletti eladási...

Solana (SOL) árfolyam elemzés 06.22.

Prémium Solana (SOL) A kriptopiacokon a negyedév izgalmas zárása felé tartanak, mivel a volatilitás csökkent. A bikák visszafogták magukat a szükséges vásárlási nyomás felhalmozásától, aminek köszönhetően a tokenek...

Olaszország fokozza a kritpopiaci ellenőrző képességét a MiCA rendelet miatt

Olaszország a kriptopiacok felügyeletének fokozását tervezi az Európai Unió kriptopiaci eszközök piacaira vonatkozó szabályozási keretének (MiCA) való megfelelés részeként. Az új szabályozás értelmében Olaszország fokozza a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!