25 millió dollárt vesztett a Kronos Research – minden kriptokereskedő veszélyben lehet

-

A tajvani Kronos Research 13 ezer ETH-t vesztett, mikor egy biztonsági hibát kihasználva a támadók hozzáférést szereztek a rendszereikhez.

A hiba azonban egy olyan funkciót érint, amelyet rengeteg kriptokereskedő használ, számos különböző platformon, így mindenkire kockázatot jelenthet.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Kronos a közösségi médiában jelentette be, hogy illegális hozzáférést tapasztaltak a hálózatukon, így mindennemű kereskedést és pénzmozgást felfüggesztettek.

Ugyanígy leállították a Woo X tőzsdén zajló tevékenységüket is, míg tartott a vizsgálat.

A vállalat biztosította a felhasználókat, hogy az ügyfélpénzek biztonságban vannak, és az ellopott összeg hiánya nem jelent nagy akadályt a megszokott napi üzletmenet folytatásában.

A vizsgálat során arra jutott a biztonsági csapat, hogy a Kronos API-kulcsaihoz férhettek hozzá a támadók, így tudták maguknak kiutalni a kriptopénzeket.

A hiba kiküszöbölése után mind a kereskedés, mind a kiutalások újból aktiválásra kerültek, a felhasználók számára szabadon elérhetők.

Az eset rávilágít arra, hogy az API-kulcsok kérdésköre mekkora kockázatokat hordoz, hiszen ezt a technológiát gyakorlatilag az összes kereskedőplatform használja, és a kereskedők nagy többsége is rendelkezik aktív API hozzáféréssel.

A Kronos veszteségei ismét felhívják a figyelmet arra, hogy a digitális eszközök területén a biztonság még mindig nagy kihívásokat állíthat a résztvevők elé, és arra, hogy mennyire fontos a körültekintő, gondos eljárás, hogy a kockázatokat csökkenteni lehessen.

Hackerek és csalók mindenhol

Az elmúlt hónapok során több nagy jelentőségű támadás és csalás is felkavarta a kriptoközösséget, a veszteségek értéke pedig megközelíti az 1 milliárd dollárt.

A CertiK, egy kiberbiztonsági cég felmérése alapján a támadások széles skálát fednek le, kódhibák kihasználásától kezdve a privát ulcsok ellopásáig, vagy éppen exit scam végrehajtásáig. Az egyik legnagyobb idei támadás a Mixin szeptemberi esete volt.

A Mixin Network idén szeptemberben 200 millió dollárt vesztett, így eddig ez számít a legnagyobb esetnek idén.

Szintén a közelmúltban történt a stake.com elleni támadás is, amely során 41 millió dollárt zsákmányoltak a hackerek.

Az idei 10 legnagyobb támadás felel a 2023-ban ellopott pénz 845-áért, ez összesen 620 millió dollárt jelent

A DefiLlama adataiból kiderül, hogy az idei évben összesen 69 hackertámadás történt a kriptoiparban, az összesített veszteség pedig eléri a 735 millió dollárt. 2023 így kevésbé számít veszélyes évnek, főleg a 2022-essel összehasonlítva.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Tavaly 60 hackertámadás látott napvilágot, ezek összesített értéke viszont elérte a 3,2 milliárd dollárt.

A szakértők szerint minden egyes ilyen eset kiemeli a biztonságról való gondoskodás fontosságát, amely a kriptoiparban talán az egyik legfontosabb területnek számít.

Olvastad már? A Binance sokkoló 4 milliárd dolláros bírsággal néz szembe

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért érzik a fájdalmat a Bitcoin medvék?

A Bitcoin árfolyamának emelkedésével a medvék is érezték a feszültséget A bálnák is elkezdtek érdeklődni a BTC iránt. A Bitcoin (BTC) iránt az elmúlt hetekben...

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Elősegítheti a megújuló energiák terjedését a Bitcoin

A Cornell University friss tanulmánya szerint a bitcoin bányászok segíthetik a megújuló energiák terjedését, hiszen fel tudják használni az esetlegesen megtermelt felesleges készleteket. A jelentésben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!