Élesben tesztelik a Hong Kongi digitális dollárt

-

A Hong Kongi Pénzügyi Hatóság elindítja a második fázist a város digitális pénzének a tesztelésében, és arra keresik a választ, hogy van-e egyáltalán értelme?

A mostani tesztek fókuszában az innováció áll, és, hogy hogyan tudnak együttműködni a pénzügyi szektor szereplői a helyi jegybanki digitális valuta használatával.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Nelson Chow, a pénzügyi hatóság egyik vezetőségi tagja elmondta, hogy a Hong Kongi Központi Bank által kifejlesztett digitális dollár első fázisa véget ért, és felkészültek arra, hogy jövőre tovább lépjenek a második fázisba, a szélesebb körű tesztelésre.

A következő időszakban a valódi, élesben történő működést akarják kipróbálni, hogy lássák, milyen módon lehet a gazdaságba integrálni egy ilyen digitális pénznemet.

Hong Kong hasonló cipőben jár, mint az Egyesült Királyság, és néhány másik ország, ahol jelenleg is a különböző digitális valutákat tesztelik a széles körű bevezetés előtt.

Chow szerint Hong Kong nincs lemaradásban, és ahol most tart a város, azzal valójában az élbolyba tartoznak, és az ő eredményeiket más központi bankok is érdeklődve figyelik.

A próbaüzem következő fázisában a tervek alapján a való életbeli helyzetekre akarnak fókuszálni, hogy megtudják, a mindennapi átlagos pénzügyek területén milyen változásokat hozhat a digitális dollár, hogyan tudnak együttműködni a bankok és a fintech cégek, és, hogy a gyakorlatban mi kell ahhoz, hogy a gazdaságban elterjedjen.

Chow elmondása alapján a lakossági fizetési rendszerek terén hatalmas előnyöket kínál a digitális dollár, hiszen gyorsabb, olcsóbb tranzakciókat tesz lehetővé, és így számos pénzügyi műveletet lényegesen hatékonyabbá tehet.

Emellett a technológia szerepet játszhat a programozható pénzeszközök terén, a tokenizálásban, és az azonnali átutalásokban is.

Chow azt is megosztotta, hogy a próbák során több, kisebb lépétkű tesztek is elvégeznek, még mielőtt a nagyobb volumenű próbaüzem elkezdődne.

Az elsődleges kérdés jelenleg az, hogy a beharangozott előnyöket tényleg biztosítani tudja-e egy digitális pénznem, van-e értelme széles körben használni?


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ahogyan Chow megfogalmazta, igaz, hogy a második fázisban jár a tesztelés, de egyelőre még az sem biztos, hogy a városban kiadják a digitális dollárt.

A végső döntés során a tesztek eredményeit is figyelembe veszik majd, de ugyanígy megvizsgálják azt is, hogy a helyi piacok mellett a nemzetközi kereskedelem során milyen igények mutatkoznak a projektre.

Olvastad már? Az Ethereum (ETH) érdekes változást tapasztal

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

A Shiba Inu ETF beindítja a pletykákat és 4.000%-os égési rátát vált ki, de ez a másik token gyorsabban fog égetni

Vendégbejegyzés A Shiba Inu (SHIB) közösség izgalomtól és spekulációktól pezseg egy lehetséges Shiba Inu ETF-ről szóló pletykák miatt. A pletyka nagy érdeklődést váltott ki, és a...

3 alulértékelt token 10-szeres emelkedésért idén!

Prémium A kriptopénzek piaca ezen a héten fokozott áringadozást mutatott, ami rávilágított a kriptopénz területen a vételi és eladási nyomás növekedésére. Emellett a top tokenek sikeresen újra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!