Élesben tesztelik a Hong Kongi digitális dollárt

-

A Hong Kongi Pénzügyi Hatóság elindítja a második fázist a város digitális pénzének a tesztelésében, és arra keresik a választ, hogy van-e egyáltalán értelme?

A mostani tesztek fókuszában az innováció áll, és, hogy hogyan tudnak együttműködni a pénzügyi szektor szereplői a helyi jegybanki digitális valuta használatával.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Nelson Chow, a pénzügyi hatóság egyik vezetőségi tagja elmondta, hogy a Hong Kongi Központi Bank által kifejlesztett digitális dollár első fázisa véget ért, és felkészültek arra, hogy jövőre tovább lépjenek a második fázisba, a szélesebb körű tesztelésre.

A következő időszakban a valódi, élesben történő működést akarják kipróbálni, hogy lássák, milyen módon lehet a gazdaságba integrálni egy ilyen digitális pénznemet.

Hong Kong hasonló cipőben jár, mint az Egyesült Királyság, és néhány másik ország, ahol jelenleg is a különböző digitális valutákat tesztelik a széles körű bevezetés előtt.

Chow szerint Hong Kong nincs lemaradásban, és ahol most tart a város, azzal valójában az élbolyba tartoznak, és az ő eredményeiket más központi bankok is érdeklődve figyelik.

A próbaüzem következő fázisában a tervek alapján a való életbeli helyzetekre akarnak fókuszálni, hogy megtudják, a mindennapi átlagos pénzügyek területén milyen változásokat hozhat a digitális dollár, hogyan tudnak együttműködni a bankok és a fintech cégek, és, hogy a gyakorlatban mi kell ahhoz, hogy a gazdaságban elterjedjen.

Chow elmondása alapján a lakossági fizetési rendszerek terén hatalmas előnyöket kínál a digitális dollár, hiszen gyorsabb, olcsóbb tranzakciókat tesz lehetővé, és így számos pénzügyi műveletet lényegesen hatékonyabbá tehet.

Emellett a technológia szerepet játszhat a programozható pénzeszközök terén, a tokenizálásban, és az azonnali átutalásokban is.

Chow azt is megosztotta, hogy a próbák során több, kisebb lépétkű tesztek is elvégeznek, még mielőtt a nagyobb volumenű próbaüzem elkezdődne.

Az elsődleges kérdés jelenleg az, hogy a beharangozott előnyöket tényleg biztosítani tudja-e egy digitális pénznem, van-e értelme széles körben használni?


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ahogyan Chow megfogalmazta, igaz, hogy a második fázisban jár a tesztelés, de egyelőre még az sem biztos, hogy a városban kiadják a digitális dollárt.

A végső döntés során a tesztek eredményeit is figyelembe veszik majd, de ugyanígy megvizsgálják azt is, hogy a helyi piacok mellett a nemzetközi kereskedelem során milyen igények mutatkoznak a projektre.

Olvastad már? Az Ethereum (ETH) érdekes változást tapasztal

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!