2024 legnagyobb kriptopénz hackelése

-

A 2024-es év legnagyobb kriptopénz-hackeléseként bontakozott ki a digitális határok újabb feltörése.

A PeckShield, egy blokklánc biztonsági cég jelentős hackelésről számolt be, amely a FixedFloat kriptopénz és fiat csereplatformot érinti.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A szolgáltatásból körülbelül 1728 Ethereum (ETH), körülbelül 4,85 millió dollár értékben, valamint 409 Bitcoint (BTC), körülbelül 21 millió dollár értékben szipkáztak el.

A támadás közvetlen vektora sajnos továbbra sem világos, mivel a platform pénztárcáit többféle módon is veszélyeztethették, például adathalász-támadással, social engineering támadással vagy egyszerűen egy olyan szerver vagy számítógép elleni támadással, ahol a pénztárcák hozzáférési adatait tárolják.

A tranzakciók egy végcélhoz – az Ethereum hálózatának „eXch” nevű tőzsdéjéhez – vezettek.

A támadók megpróbálják az ellopott eszközöket más valutákká vagy kriptopénzekké alakítani, így még nehezebbé téve azok nyomon követését és visszaszerzését.

Azonban ha nem használnak keverési megoldásokat, a pénzeszközök könnyen nyomon követhetők.

A behatolás következményei messzire nyúlnak

A központosított csere megoldások kényelmes módját jelentik a pénzeszközök különböző hálózatok közötti mozgatásának, a különböző típusú eszközök cseréjének vagy akár a digitális valuták birodalmába való belépésnek. A most látott támadással szemben azonban senki sincs védve.

A vizsgálat folytatásával a tőzsdéknek és a pénztárcaszolgáltatásoknak a hasonló incidensek megelőzése érdekében erősíteniük kell a biztonsági protokolljaikat.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A hatóságok és kiberbiztonsági szakértők valószínűleg szorosan együttműködnek a tranzakciófa dekódolásán, azzal a céllal, hogy visszaszerezzék az ellopott pénzeszközöket.

Amint azt a hasonló esetek megmutatták, még a tranzakció anonimitása sem védi meg a hackereket, és a pénzeszközök rendeltetési helyét nagy valószínűséggel fel fogják deríteni.


Olvastad már? Ausztria és a szomszédos országok egyre inkább támogatják a kriptókat

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Lehet, hogy a Raboo jobb kripto a Litecoinhoz és a Filecoinhoz viszonyítva?

Vendégbejegyzés A kriptopiac már évek óta a fékezhetetlen innovációk táptalaja, de egyik sem volt olyan magával ragadó, mint a Raboo (RABT). Míg a Litecoin árfolyama csökken,...

Az első cross-chain kutyás mém érme lehet a következő 1000x érme

Vendégbejegyzés A befektetők sietnek, hogy még időben elcsípjék a multi-chain mém érme előértékesítését, melynek gyűjtése jelenleg meghaladja a 11 millió dollárt. Az április 8-án induló DOGEVERSE ICO-ja...

Mitől csökkent ma a kriptopiac?

A Bitcoin-Halving utáni megnövekedett áringadozás ellenére a kriptoeszközök árfolyamában a top tokenek folyamatosan semleges hangulatot mutatnak a saját grafikonjaikon, ami bizonytalanságot jelez a piac jövőbeli...

Kezd visszatérni az élet az NFT-szektorba

Az első negyedévben a bitcoin új történelmi csúcsokat ért el, az NFT piac pedig tavaly ótta legjobb teljesítményét mutatja. Az NFT szektor 50%-os kereskedelmi forgalomnövekedést...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!