2024 legnagyobb kriptopénz hackelése

-

A 2024-es év legnagyobb kriptopénz-hackeléseként bontakozott ki a digitális határok újabb feltörése.

A PeckShield, egy blokklánc biztonsági cég jelentős hackelésről számolt be, amely a FixedFloat kriptopénz és fiat csereplatformot érinti.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A szolgáltatásból körülbelül 1728 Ethereum (ETH), körülbelül 4,85 millió dollár értékben, valamint 409 Bitcoint (BTC), körülbelül 21 millió dollár értékben szipkáztak el.

A támadás közvetlen vektora sajnos továbbra sem világos, mivel a platform pénztárcáit többféle módon is veszélyeztethették, például adathalász-támadással, social engineering támadással vagy egyszerűen egy olyan szerver vagy számítógép elleni támadással, ahol a pénztárcák hozzáférési adatait tárolják.

A tranzakciók egy végcélhoz – az Ethereum hálózatának „eXch” nevű tőzsdéjéhez – vezettek.

A támadók megpróbálják az ellopott eszközöket más valutákká vagy kriptopénzekké alakítani, így még nehezebbé téve azok nyomon követését és visszaszerzését.

Azonban ha nem használnak keverési megoldásokat, a pénzeszközök könnyen nyomon követhetők.

A behatolás következményei messzire nyúlnak

A központosított csere megoldások kényelmes módját jelentik a pénzeszközök különböző hálózatok közötti mozgatásának, a különböző típusú eszközök cseréjének vagy akár a digitális valuták birodalmába való belépésnek. A most látott támadással szemben azonban senki sincs védve.

A vizsgálat folytatásával a tőzsdéknek és a pénztárcaszolgáltatásoknak a hasonló incidensek megelőzése érdekében erősíteniük kell a biztonsági protokolljaikat.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A hatóságok és kiberbiztonsági szakértők valószínűleg szorosan együttműködnek a tranzakciófa dekódolásán, azzal a céllal, hogy visszaszerezzék az ellopott pénzeszközöket.

Amint azt a hasonló esetek megmutatták, még a tranzakció anonimitása sem védi meg a hackereket, és a pénzeszközök rendeltetési helyét nagy valószínűséggel fel fogják deríteni.


Olvastad már? Ausztria és a szomszédos országok egyre inkább támogatják a kriptókat

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!