Ausztria és a szomszédos országok egyre inkább támogatják a kriptókat

-


Vendégbejegyzés


A kriptovaluták jogi győzelmei után a kereskedési volumen is megugrott, és szomszédaink is élen járnak a kriptopiacok szabályozásában.

Nem csoda, hogy a befektetők globálisan is a jövőbiztos kriptók után kutatnak.

Nézd csak, hogy az Eurobarométer adatai alapján mennyire népszerű Ausztriában, és a szomszédos országokban a kriptó, mint befektetés! 

Ausztria

Forrás: Flash Eurobarometer

Ugyan Ausztria a CoinGecko 2023-as összesítőjében nem szerepel a top 21 ország között, de a többi szomszédos országunk azért elég szépen teljesített, olyannyira, hogy még Magyarországot is megelőzték.

Ahogyan pedig az alábbi ábra is mutatja, a szerint Ausztria lakossági kriptó befektetőinek majdnem egyharmada vagyonának több mint 10%-át ebbe az eszközosztályba fektette, de ugyanilyen szépen szerepelnek a lengyel befektetők is.

Ausztria

Ausztria egyébként a 21. helyen álló hazánk után, egészen pontosan a 26. helyen szerepel a maga 0,53%-ával.

Ausztria

 

Forrás: CoinGecko

De vajon milyen kriptók a legnépszerűbbek a környezetünkben? Lengyelországban a felmérés időszakában (2023 január 1- 2023 július 29) például az ETH volt a legmenőbb, míg Szlovéniában az OPTI, Romániában az EGLD, és Ukrajnában az APEX.

Persze azóta kissé átrendeződött a piac, ezért kíváncsian várjuk majd a friss adatokat.

Ausztria

Forrás: CoinGecko

Ausztriában egyébként 2022. március 1-én hoztak meg egy új adóreformot, mely már megkülönbözteti a régi és az új eszközöket.

A besorolástól függ, hogy mennyi adót is kell fizetni. Viszont kriptót kriptóra cserélni már nem adóköteles tevékenység.

Egy kiragadott példa: a 2021. február 28-án vagy azt megelőzően vásárolt kriptovaluták a régi állomány részét képezik. Az árfolyamnyereség és a kriptobevétel ebben az esetben adómentes lehet.

Egyetlen feltétel, hogy legalább 1 évig (365 napig) birtokolni kell azokat.

A kriptovaluta piac bevétele az előrejelzések alapján 2024-ben eléri a 236,3 millió USD-t. Az előzetes várakozások alapján az egy felhasználóra jutó átlagos bevétel 2024-ben 115,1 USD-t tesz majd ki.

A legmagasabb bevételt (23 220,00 millió USD) várhatóan az Egyesült Államokban érik el 2024-ben. A felhasználók száma 2028-ra globálisan 2,31 millióra duzzadhat.

A kriptovaluták térhódítása egyre szembetűnőbb a szomszédos országokban, például a CryptoSvet, az Economica.net, és a Finanzen.net is ír róluk.

Közülük élesen kiemelkedik a nemrég Polygon láncon újrastartoló érme, a Sponge, mely 24 óra leforgása alatt 40%-kal megugrott.

Sponge: Innováció ezerrel

A Sponge V2 csupa olyan funkciót kínál, mellyel javítja a kriptotérség biztonságát, átláthatóságát, ezen kívül pedig az etikus eljárásokra is erősen ráfókuszál.

A Sponge attól is olyan vonzó, hogy egy bámulatos staking mechanizmust alakított ki, mely lehetőséget ad a minél több jutalom megszerzésére.

A Sponge minden felhasználót a hosszú távú tartásra, és az ökoszisztémában való aktív részvételre ösztönöz.

A Sponge decentralizált irányítási rendszere bevonja a közösség tagjait a döntéshozatali folyamatokba.

Ebből is látszik, hogy mennyire fontos a Sponge-nak a szabályozási irányelveknek való megfelelés, és a felelősségteljes magatartás.

A Sponge maximálisan megfelel a Bank Secrecy Act (BSA) és a 2020-as pénzmosás elleni törvény pontjainak is. Mindez erősíti a felhasználók és a szabályozók bizalmát is a kriptó iránt.

Piaci teljesítmény és jövőbeni kilátások

A SpongeV2 eddigi teljesítménye kiemelten figyelemre méltó, ahogyan már korábban említettük, a SPONGE a Polygon hálózaton való tőzsdei debütálását követő 24 órán belül 40%-kal emelkedett.

Az érmével kapcsolatos várakozások egyre fokozódnak, főleg, mivel a kriptoberkekben elterjedt a hír, hogy a TRON alapítója, Justin Sun is elkötelezett lehet ezzel a mém érmével kapcsolatban.

A Sponge újragondolása tartalmaz egy olyan play-to-earn versenyjátékot is, amely még egy jó okot jelent a csatlakozásra.

Ezt a játékot ki lehet próbálni a tokenek befizetése nélkül is, de aki szeretne további érméket nyerni, azoknak SPONGE-val szükséges játék krediteket vásárolniuk.

Nézd csak, hogyan vélekedik Jacob Bury kripto influencer a Sponge V2 frenetikus projektjéről!

Tudj meg többet a Sponge V2-ről a csapat whitepaper-jéből, vagy kövesd a Sponge érmét az X-en.

Nézd meg a SPONGE oldalát

Ezek is érdekelhetnek:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Ezt a publikációt Vendégíró bocsátja rendelkezésre. A Kriptoworld nem támogat, és nem vállal felelősséget vagy kötelezettséget az ezen az oldalán található tartalmakért, pontosságért, minőségért, reklámokért, termékekért vagy egyéb anyagokért. Az olvasóknak saját kutatásokat kell végezniük, mielőtt bármilyen, a céggel kapcsolatos lépést megtennének. A Kriptoworld sem közvetlenül, sem közvetve nem felelős semmilyen kárért vagy veszteségért, amelyet a vendégbejegyzésben említett tartalmak, áruk vagy szolgáltatások használata vagy az azokra való hagyatkozás okoz vagy feltételezhetően okozhat!

Legfrissebb bejegyzéseink

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Távozik a SEC-től a kriptocégek réme

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) végrehajtási osztályának kriptoeszközökkel és kibernetikai eszközökkel foglalkozó részlege vezetője kilenc évnyi szolgálat után távozott az ügynökségtől. Az ő...

A kereskedők a DTX Exchange-re igyekeznek, miközben az Avalanche és a Tron összeomlik

Vendégbejegyzés A piac újabb dömpinget hajtott végre a lejtmenet folytatásában. A piaccal együtt az Avalanche (AVAX) és a TRON (TRX) is jelentős csökkenést szenvedett, míg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!