A Bitcoin ezen a héten másodszor esett 30.000 dollár alá, a tegnapi zuhanás azonban 2020 decembere óta a legalacsonyabb szintre süllyesztette az árakat.

A BTC csütörtökön 26.000 dollár körüli mélypontot ért el, míg az ETH több mint egy év óta először került 2000 dollár alá.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bitcoin

A szerdai enyhe emelkedést követően a BTC csütörtökön ismét mínuszba zuhant, mivel a kriptomedvék továbbra is tomboltak a piacokon.

A BTC/USD a tegnapi nap folyamán 26.350,49 dolláros napközbeni mélypontra csúszott, kevesebb mint 24 órával azután, hogy 31.868,30 dolláros csúcson kereskedtek vele.

A mai mélypont a legalacsonyabb szint, amit a bitcoin 2020 decembere óta elért, mivel a piacok először emelkedtek 30.000 dollár fölé.

BTC/USD – Napi grafikon

A kriptomedvék legújabb hulláma akkor érkezik, amikor a LUNA az elmúlt nap során még tovább esett, az árfolyam most már gyakorlatilag zéró.

Az USDT ma szintén elvesztette a dollárral szembeni paritását, ami még nagyobb volatilitáshoz vezetett a kriptopiacokon, a kereskedők pedig rohantak felszámolni a pozícióikat.

A grafikonra pillantva a 14 napos RSI most 23-as értéken áll, ami még mindig közel van az öt hónapos mélyponthoz. A medvék azonban még mindig megpróbálhatják ezt a 19-es alsó szint felé tolni.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Ethereum

Az ETH is esett a tegnapi zuhanás során, mivel a medvék nyomása 2000 dollár alá szorította a világ második legnagyobb kriptopénzét.

A szerdai nap folyamán elért 2.421,12 dolláros csúcsot követően az ETH/USD csütörtökön 1.748,30 dolláros napközbeni mélypontra süllyedt.

Az eladás eredményeként az árfolyam tegnap 18%-ot esett, ezzel tavaly március óta nem látott mélypontra került.

ETH/USD – Napi grafikon

Az árak azóta megpróbáltak visszamászni 2000 dollár fölé, az ETH jelenleg 1.993,19 dolláron áll, mivel néhány bika megpróbált egy stabil padlót létrehozni 1.930 dollár körül.

A BTC-hez hasonlóan az ETH relatív ereje is több hónapos mélypontra esett csütörtökön, és jelenleg 25 alatt tartózkodik.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Mivel az árak ennyire túladottak, a bikák valószínűleg továbbra is lelkesek maradnak a piacra való visszatérés iránt, amint végre sikerül valódi padlót találni.

Olvastad már? 1 dollárt kellene érjen, de ma 25 dollárcentre süllyedt – folytatódik az UST-saga

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.