Az UST bedőlése miatt a Binance tőzsde felfüggesztette a LUNA és az UST tokenek kiutalását, a hálózat összeomlása miatt pedig a két kriptóhoz kapcsolódó kereskedési szolgáltatásokat is szünetelteti.

A cég hivatalosan is bejelentette, hogy a Binance Futures, a tőzsde határidős szolgáltatásaival foglalkozó részlege levette a palettáról a LUNA ügyleteket.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

A felhasználókat értesítették, hogy ajánlott még a határidő előtt nekik lezárni az esetleges nyitott pozíciókat, hogy elkerüljék az automatikus zárolást.

A platform emellett a jelenlegi nyitott kötésekre is sokkal jobban odafigyel, csökkentette a lehetséges tőkeáttétel mértékét, és frissítette a vonatkozó automatikusan működő zárási protokollokat.

Jelenleg legfeljebb 8x áttétel használható a korábbi 25x helyett, a 11-20x sáv 7x-re csökkent, a 6-10x szintek pedig maximum 6-ra lettek redukálva.

A cég bejelentése szerint a már megnyitott pozíciók, amelyeket az új szabályok bejelentése előtt kötöttek, nem érintettek, azokat ezek az intézkedések nem befolyásolják. A Binance viszont elmondta, hogy fenntartja a jogot a tőkeáttételes lehetőségek megváltoztatására előzetes bejelentés nélkül is.

A tőzsde már kedden leállította a LUNA és az UST tokenek kiutalását, mivel a Terra hálózata tömeges eladási hullámot tapasztalt, az UST akkor már elvesztette a dollárhoz való kötöttségét, és egészen 67 centig zuhant.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A hét második felére az elméletileg 1 dollárt érő stablecoin már 30 centig esett, a fedezetként működő LUNA token pedig az árfolyama 99%-át vesztette el ez alatt.

Ezek az események továbbgyűrűztek a teljes kriptopiacon, esést okozva, és az összesített kapitalizáció 600 milliárd dollárral csökkent a héten.

Luna hét napos árdiagram. Forrás: CoinGecko

Az UST ez úgynevezett algoritmus-alapú stablecoin, amely oda-vissza váltja a tokeneket, a LUNA-t és az UST-t, hogy ez utóbbi esetében fenn tudja tartani az 1 dolláros árfolyamot.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

A stablecoinok másik típusa, mint amilyen például az USDT vagy az USDC, fiat pénzekkel vannak fedezve, amely elméletileg azt jelenti, hogy ugyanannyi hagyományos dollár van letétbe helyezve a kibocsátó cégeknél, és a tokenek arra bármikor visszaválthatók.

Olvastad már? RENDKÍVÜLI: nem bírta tovább, padlót fogott a Terra UST

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Bitcoin BD

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!