Megindulhat felfelé a Dogecoin?

-

A Dogecoin (DOGE) azt mutatja, hogy egy erős árfolyam-visszahúzódásnak néz elébe, miután május 12-én elérte a technikai támaszt.
A DOGE e heti 45%-os áresése 0,065 dollárra az egy évvel ezelőtti 0,76 dolláros rekordmagas értékéhez képest 90%-os csökkenés.

Ez tisztességes vételi hangulatot váltott ki. Ennek eredményeképpen a token május 12-én szerény árfolyam-emelkedésen ment keresztül, és több mint 10%-kal 0,078 dollárra emelkedett.
Érdekes módon a Dogecoin felfelé irányuló lépése két támaszszint összefolyása közelében kezdődött: egy több hónapos lefelé irányuló trendvonal és egy vízszintes vonal, amely a tavaly április 19-én végződő héten 335%-os árfolyam-ralit előzött meg.

DOGE/USD heti árdiagram. Forrás: TradingView

Eközben a csökkenő trendvonal egy szélesebb körű csökkenő csatornamintázat része. Az elmúlt 12 hónapban támaszként történő többszöri újrapróbálkozása a DOGE árfolyamát a csatorna felső trendvonala felé terelte.
Ha a minta megismétlődik, akkor a Dogecoin visszapattanása a felső trendvonal felé fog húzódni 0,1 dollár közelében, ami majdnem 25%-os emelkedést jelent a május 12-i árfolyamhoz képest.
Forrás: TradingView

A felfelé irányuló beállítás a Dogecoin napi relatív erősségi indexéből (RSI) is jeleket vesz, amely most a 30-as túladott küszöbérték közelében van – ez egy vételi jelnek is tekinthető.
Ezzel szemben egy nagy mozgás a támasz alatt azzal a kockázattal jár, hogy a DOGE-t 0,04 dollárra küldi, amely erős támaszszintként szolgált a 2021. február-áprilisi időszakban. Ez viszont újabb 40%-os árfolyamcsökkenést jelentene a következő potenciális fellendülés előtt.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Elon Musk vs. Federal Reserve

A legutóbbi eladási hullám a Dogecoin piacán egybeesik az általános kripto- és hagyományos piacokon uralkodó hasonló hangulattal, amelyet a Federal Reserve döntése vezetett, miszerint agresszívan szigorítja a monetáris politikát a növekvő infláció megfékezése érdekében.
A Dogecoin-t, hasonlóan a toplistás riválisaihoz, a Bitcoinhoz (BTC) és az Ethereumhoz (ETH), szintén sújtotta a két népszerű stabilcoin körüli pánik, a TerraUSD (UST) és Tether (USDT) drámája.


Mivel a DOGE a technikai támaszszintek felett tartja magát, a következő potenciális bikás megmozdulást nem más idézheti elő, mint a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk.
A milliárdos befektető, aki a Dogecoin egyik legünnepeltebb támogatójaként tűnt fel, nemrég vásárolta meg a Twittert 44 milliárd dollárért.

A felvásárlás előtt azt javasolta a Twitter vezetőségének, hogy kezdje el elfogadni a DOGE-t fizetőeszközként az első előfizetéses szolgáltatásuk, a Twitter Blue esetében.


A Twitter nem árulta el, hogy tervezi-e a DOGE használatát fizetésre. De a kilátás, hogy ez megtörténik, az elkövetkező hetekben árfolyamtámaszt húzhat a token alá.

Olvastad már? RENDKÍVÜLI: nem bírta tovább, padlót fogott a Terra UST

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!