118 millió dollárnyi kriptó likvidálódott a bitcoin volatilitása miatt

-

Csütörtökön a bitcoin reggel 7 óra körül coinonként 66.455 dolláron tetőzött, de délre 64.516 dollár körüli szintre esett. 

A volatilis mozgások hatására 118,82 millió dollárnyi pozíció likvidálódott a kriptogazdaságban, ebből 61 millió dollárt a long pozíciók tettek ki.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin június 20-án visszaszerezte a 66.000 dolláros szintet, de az eladási nyomás miatt nem tudta megtartani pozícióját. Csütörtök délután 2 órakor az árfolyam 64.850 és 65.150 dollár között ingadozott.

likvidálódott
Miután a bitcoin csütörtökön meghaladta a 66 ezer dolláros szinte, elvesztette a lendületét, és 64.516 dollár környékére zuhant.

Amikor a BTC mozog, az gyakran befolyásolja a szélesebb kriptopiacot is, ami az altcoinok emelkedését és esését okozza.

Ez alól a csütörtöki nap sem volt kivétel, több kriptó is hasonló árfolyam-ingadozást tapasztalt.

Több kriptopozíció is likvidálódott

Ez a piaci aktivitás 118,82 millió USD értékben vezetett származtatott ügyletek likvidálásához az ökoszisztémában. A bitcoin tekintetében 33,10 millió dollárnyi short pozíció likvidálódott, míg az ethereum árváltozásai 22,21 millió dollárnyi long pozíciót törölt el.

A Solana esetében 6,91 millió dollárnyi long pozíció került likvidálásra, és 4,23 millió dollárnyi pepe long pozíciót is felszámoltak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Összesen 65,13 millió dollárnyi likvidációval szembesültek csütörtökön a long pozíciók, míg a short pozíciókból 53,6 millió dollárt törlődött. Az elmúlt nap során 48.553 kereskedő pozíciója likvidálódott.

A long-short arány túlnyomórészt medvés hangulatot mutat a kereskedők körében, bár a közelmúltbeli árfolyam-korrekciók után valamivel több long pozíció halmozódott fel.

Az arány közel kiegyensúlyozott, a longok kis előnnyel rendelkeznek. A Deribit kereskedőinek többsége csütörtök délután 2 órakor a BTC-t illetően inkább shortosak voltak

A közelmúltbeli likvidálások, a folyamatos long tevékenység és a BTC emelkedése ellen a fedezeti alapok és a kripto-derivatívák tőzsdéit kihasználó kereskedők által tett fogadások ellenére egy 10%-os árfolyam-visszaesés potenciálisan több milliárdnyi shortot törölhet el.

Olvastad már? A SEC leállítja az Ethereum vizsgálatát

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum (ETH) bálna ébredezik az ETH ETF indítása előtt

Egy alvó Ethereum-cím aktiválódása mindössze egy nappal a spot Ethereum ETF-ek elindítása előtt felébredt. A Whale Alert szerint kilenc év után először aktiválódott egy 977 ETH...

A top elemző az Ethereum 5000 dollárra való emelkedését jósolja az ETF buzgalom közepette – Az altcoin szezon a következő?

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg nyugodt, de várakozással teli. A befektetők türelmetlenül várják a következő bikafutást, az altcoinok pedig még mindig vonzó belépési pontokat kínálnak. A közelmúltbeli stabilitás...

Az Ethereum ETF-ek az ETH árát az év végére 20.000 dollárra nyomhatják?

A kriptovilág izgalomtól pezseg az Ethereum ETF-ek számára a közelmúltban adott zöld utat követően. Ez mérföldkőnek számító döntés, és ugyanúgy átformálhatja a piacokat, mint ahogyan...

A Kraken a Tottenham Hotspur hivatalos kriptopartnere lesz

A Kraken megosztja a Tottenham Hotspur-rel azt a víziót, hogy miként lehet kihasználni az olyan élvonalbeli technológiákat, mint a blokklánc, az ügyfelek és a szurkolók...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!