Az amerikai részvények most még a bitcoinnál is jobb választásnak számítanak?

-

A bitcoin a második negyedévben alulteljesítette az amerikai részvényeket, és ez a tendencia a harmadik negyedévben is folytatódhat.

Quinn Thompson, a Lekker Capital kripto fedezeti alap alapítója és CIO-ja szerint a BTC negatív korrelációja a főbb amerikai technológiai részvényekkel a következő hetekben tovább erősödhet.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Nasdaq Composite a főbb amerikai technológiai részvényeket követi. Az index és a BTC közötti korrelációt jellemzően a BTC Pearson korrelációval adják meg.

bitcoin
A Bitcoin Pearson-korrelációja az amerikai részvényekkel. Forrás: X/Quinn Thompson

Érdekes módon az index új rekordot ért el, miközben a BTC 65 ezer dollárra zuhant. Thompson szerint a korreláció a Fed „hawkish” álláspontján alapuló kedvezőtlen makrokörülmények lefelé húzódhat (a piros nyíllal jelölve).

Amerikai részvények vagy Bitcoin: Melyik a nyerő?

Összességében a BTC az elmúlt hét évben jobban teljesített, mint az amerikai részvények. A vezető kriptovaluta 2024 első negyedévében is megőrizte elsőbbségét, 67%-kal emelkedett.

2024 második negyedévében azonban az arany és az amerikai kötvények „megverték” a legnagyobb digitális eszközt.

A Bloomberg jelentése szerint a JPMorgan elemzői „szkeptikusak” a kriptobeáramlás jelenlegi ütemét illetően, amely 2024 hátralévő részére is kiterjed.

A cikk írásakor a BTC közel 7%-ot esett a második negyedévben. Ezzel szemben a Nasdaq Composite (IXIC) és az S&P 500 index (SPX) 7,7%-kal, illetve 3,4%-kal emelkedett, a TradingView adatai szerint.

amerikai részvények
BTC vs. amerikai részvények teljesítménye a második negyedévben. Forrás: TradingView.

Thompson előrejelzése szerint tehát a BTC és az amerikai technológiai részvények közötti további szétválás azt sugallhatja, hogy az amerikai technológiai részvények a következő egy hónapban is megtarthatják előnyüket a vezető kriptovalutával szemben.

Az eddigi idei (YTD) teljesítményt tekintve azonban a BTC kétszámjegyű növekedést ért el, szemben az amerikai indexek egyszámjegyű nyereségével.

Quinn Thompson korábban azt mondta, hogy a Fed legutóbbi álláspontja a BTC számára a harmadik negyedévben gondot jelenthet.

A Deribit Insight adatai azonban azt sugallták, hogy az FOMC utáni medvés hangulat javult, miután ideiglenesen július 2-ig tisztázódott az Ethereum ETF engedélyezésének ütmterve.

Ha a javuló hangulat az héten is fennmarad, a BTC jelenlegi, 66 000 dolláros értékről további növekedést produkálhat.

CrypNuevo, a BTC technikai elemzője azonban kevésbé volt meggyőződve a rövid távú emelkedésről. Ő a lokális mélypont lehetséges újratesztelését vetítette előre, mielőtt a BTC szemügyre venné a 73,5 ezer dolláros szintet, amely egyúttal egy fő likviditási csomópont is.

Olvastad már? Több amerikai állam is visszavonta a Binance működési engedélyét

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mémcoin őrület augusztusban: Legjobb választások a kripto szakértők részéről

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, de bikafutás várható. Ez az időszak jó belépési lehetőséget kínál az altcoinok számára, amelyek emelkedőben vannak. Az értékrobbanás hamarosan bekövetkezhet. A várakozás...

Polygon, Mantle árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Polygon, Mantle A kriptopénzek piacán továbbra is jelentős árfolyam-ingadozás tapasztalható, az Ethereum ETF tőzsdei bevezetése órákra van. Figyelemre méltó, hogy az ETH árfolyama 3520 dolláron jegyzik, 20,871...

Jupiter (JUP) árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Jupiter (JUP) A Jupiter (JUP) pénteken az 1 dolláros ellenállás felett zárt, és a június 2. hetében elvesztett terület felett. A mai napon a JUP volumen zavart...

1 milliárd dollárnyi BNB tokent égetett el a Binance

Majdnem egy milliárd dollárnyi Binance Coin égett el, amikor a BNB Alapítvány végrehajtotta legújabb, minden eddiginél nagyobb égetését. A BNB Alapítvány nemrég jelentette be a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!