A kriptopiac erősen növekszik, a BTC már tíz napja folyamatosan az 1 billió dollár fölötti kapitalizációt tartja, az USA bankjai pedig lassan elmaradnak mögötte.

A teljes kriptopiac pedig átlépte a 2 billió dolláros összértéket, így került be a főcímekbe a napokban. Ezzel pedig már, az elemző Jim Bianco szerint értékesebb, mint az USA bankrendszere.

Az általa megosztott grafikonokból látszik, hogy az idei év során a BTC megduplázta az árát, így pedig fölé került az SP500 Composite 1500 Bank indexnek, amely az Államok bankjainak a papírjait követi.

Ahogy pedig Bianco kifejti, egy újabb duplázással a bitcoin már többet érne, mint a teljes USA pénzrendszer, a bankok mellett ideértve a tőzsdéket, biztosítókat, brókercégeket, befektetési alapokat.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A kriptó szép lassan beéri az arany kapitalizációját is, jelenleg annak a 27,8%-án áll. Ez a trend is folytatódni látszik, ahogy a befektetők egyre jobban kihátrálnak mögüle vagy a dollár, vagy valamely más eszköz miatt.

A bitcoin egy ideje a 60 ezer dolláros szint közelében tartózkodik, és mostanra 10 napos rekordot állított be a billiós kapitalizációval.

Ez önmagában is lenyűgöző, de az igazi növekedés az altok produkálták. Az ether is bőven 2000 fölött van, a Binance Coin 12, a Litecoin 11, a BCH 13, az XRP pedig több, mint 30%-os erősödést ért el egyetlen nap alatt.

A kriptó viszont nem egyedül vágtat, a részvénypiacok is új csúcsokra értek, ahogy az USA gazdasága kezd magéhoz térni. A jó hangulatból pedig a kriptopénzek is profitálnak.

Az SP500 és a Dow Jones indexek is rekordot döntöttek, miután az állami foglalkoztatási statisztikák sokkal jobbak lett márciusra a vártnál.

Az ipar is 37 éve nem látott termelékenységet ért el, ez pedig még tovább növeli a befektetők étvágyát. A piaci kereskedés ciklikus, most pedig úgy tűnik, a techcégek, a tavalyi év nyertesei irányából megy a tőke a többiek felé, de a Facebook mégis emelkedni tudott.

Hozzá kell tenni persze, hogy az Amazon, Apple, és a Microsoft is erősödött.

„A digitális világ hatalmasat növekedett az elmúlt 12 hónap során, és továbbra is nagyobb jelentősége van, mint számítottunk rá. Még a lezárások lazulásával is.” véli a Citigroup elemzője, Nicholas Jones.

A másik dolog, amely segíthet a részvények és a kriptók növekedésében, az a múlt heti Archegos incidens lehet.

A magyar INLOCK-nál több mint 8% fix éves kamatot is kaphatsz megtakarításaid után.

Több bank is nagy veszteségeket szenvedett el emiatt, a svájci Credit Suisse például 4,7 milliárd dollárnyi veszteségről számolt be.

Mindezt úgy, hogy a céghez köthető papírokból több milliárdnyit el is adtak, amilyen hamar csak tudtak, hogy csökkentsék a bukás mértékét.

Olvastad már? DEGO/BTC rövid távú elemzés – eső háromszögek sokasága

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.