Március 4-én Ki Young Ju, a CryptoQuant dél-koreai blokkláncelemző cég vezérigazgatója a növekvő kimcshi prémiumról beszélt, illetve arról is, hogy miért nem következik ebből a bitcoin árának zuhanása.

A kimcshi prémiumról akkor beszélünk, amikor Dél-Korea és a világ többi kriptotőzsdéje közötti BTC-árrés pozitív értéket vesz fel.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Ma korábban Larry Cermak, a The Block kutatási igazgatója rámutatott, hogy a kimcshi prémium elérte a 16%-ot, ami azt jelenti, hogy április 5. reggeli tweetje idejében a BTC ára a dél-koreai tőzsdén körülbelül 66.300 dollár volt.

Eközben az európai székhelyű Bitstamp tőzsdén a BTC ára 57.268 dollár körül mozgott.

A CryptoQuant vezérigazgatója tegnap elmondta, hogy bár aggasztja a „koreai buborék”, a bitcoin még mindig szilárd alapokon nyugszik.

Azt mondta, hogy ha ez a buborék kipukkan, akkor annak nem kellene „jelentős” hatást gyakorolnia a bitcoin árára Dél-Koreán kívül, mivel a valuta teljes, 24 órás kereskedési volumene a dél-koreai tőzsdéken csupán 1,7% a globális volumenhez mérten.

„Emlékszel, amikor a BTC-piac 50%-os kimcshi prémiummal omlott össze még 2018-ban? Ne aggódj. A kereskedési volument tekintve 2018 januárjában a koreai piac 7,9%-os befolyással rendelkezett, míg ma ez csupán 1,7%-os”tette hozzá Ju.

Eközben a szingapúri székhelyű kripto hedge fund, a Three Arrows Capital vezérigazgatója „Korea kriptoeszközök iránti keresletének feléledését” jó hírnek találja a piac számára.

A magyar INLOCK-nál több mint 8% fix éves kamatot is kaphatsz megtakarításaid után.

A cikk írásakor a bitcoin 58.521 dollár körül mozog, ami az elmúlt 24 órában 1,5%-os, az elmúlt egy évben pedig 98,92%-os növekedést jelent.

Olvastad már? A „The Falcon and the Winter Soldier” legújabb epizódjában bitcoinban kérnek vérdíjat

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!