10 nap múlva jön a felezés

-

A jelenlegi becslések alapján április 19-én érkezik a Bitcoin hálózat 840 ezredik blokkja, és ezzel a következő felezés.

Az Acheron Trading ügyvezetője, Laurent Benayoun úgy nyilatkozott egy nemrégiben adott interjúban, hogy bár a bányászok feleannyi bitcoinhoz fognak csak jutni, a nyereségesség vélhetően nem fog változni.

„Ha dollárban számolunk, egyáltalán nem biztos, hogy a bányászok rosszul fognak járni a felezéssel, sőt. A csökkenés, amely a blokkjutalomban tapasztalható, általában kiegyenlítődik a jutalékok mennyiségének a növekedésével.”

A jelenlegi blokkjutalom 6,25 bitcoin, de hamarosan ez a felére csökken, és 3,125 lesz a következő négy év során.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az előző felezések során a kisebb bányászok, főleg, ahol nagyon kiélezett a nyereségarány, sokszor elhagyták a szektort, mivel nem tudnak profitot termelni.

Most viszont ez várhatóan máshogy történi majd, mivel a jutalékok mértéke eleve magas, többek között az Ordinals protokollnak köszönhetően.

„Az NFT is megérkezett a Bitcoin hálózatra, és több projektet is látunk, amely defi alkalmazásokat próbál meghonosítani. Ezek együtt ahhoz vezettek, hogy a tranzakciós díjak mértéke alaposan megnőtt.”

A jutalékokkal lehet arra ösztönözni a bányászokat, hogy mielőbb blokkba foglalják a tranzakciókat, és a hálózat jelenlegi átlagos díja 4,88 dollár.

felezés
Forrás: YCharts

Egy hónapja, március ötödikén ez 16 dollár fölött járt, a tranzakciószám pedig 86%-kal nőtt az elmúlt egy év során.

Joe Downie, a NiceHash marketing igazgatója úgy gondolja, hogy a bányászvállalatok a felezés után is rendben lesznek, ha az árfolyam a 70 ezer dolláros szint fölött marad.

„Amíg 70 ezer dollár fölött maradunk, addig a bányászok többsége nyereséges lesz, mivel a mostani blokkjutalom mellett a nullszaldós árfolyam átlagosan 35 ezer dollár. Ha az ár csökken, akkor viszont gondok lehetnek.”

A bitcoin árfolyama április elseje óta a 70 ezer dolláros szint alatt tartózkodik, és a múlt héten 4%-os mínusszal zárt.

Az árfolyam mellett viszont a bányászat szempontjából ugyanilyen fontos szempont a géppark hatékonysága, és az áramköltség.

„A felezés sok régebbi generációs gépet használhatatlanná tesz majd, mivel egyszerűen túl kevés bitcoint tudnak kibányászni. Az új, energiahatékonyabb gépek profitot fognak termelni, akkor is, ha hatalmas farmokon dolgoznak, és akkor is, ha valaki otthon hajt egy darabot.”

A bányászok jövedelmei március hatodikán értek el új rekordot, 75,9 millió dollárnyi jutalékot tehettek zsebre egyetlen nap alatt.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Benayoun szerint az a pozitív helyzet állt elő, hogy az árfolyam megfelelően emelkedik, a tranzakciós díjak is egyre magasabbak, ezért a vártnál kevesebb cég szorulhat ki a szektorból.

Ahogyan megfogalmazza, 2017-ben és 2021-ben sok bányász állította le a vállalkozását, de most annyira megemelkedtek a tranzakciós díjak, és az azokból származó bevételek, hogy az idei felezés nem biztos, hogy ilyen drasztikus hatással jár majd.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A befektetők sorban állnak a 5thScape ICO-ján

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!