Egy brazil bank tokenizálná az autóhiteleket

-

A brazíliai BV Bank egy új kezdeményezést indít, amely során az autóhitelek ügyintézését, és magát az értékesítési folyamatot is tokenizálással egybekötve végezné el.

Az első tesztek során a magánszemélyek közötti adásvételt is kipróbálnák, amely során az autó tulajdonjoga is gazdát cserélne, valamint a vételárat is digitálisan fizetnék ki.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kifejezetten az autóhitelekre specializálódott BV Bank a múlt héten jelentette be ezt az új projektet, amelyben a Consensys és a Parfin is közreműködik.

Ez utóbbiak hozták létre a blokkláncos okosszerződést, és a kezdeményezéssel elsősorban arra akarnak rávilágítani, hogy milyen előnyökkel járhat a tokenizált pénzeszközök használata az ilyen típusú kereskedési ügyletek során.

Az első tesztek során, amelyek egy teszthálózaton, szimulált környezetben mennek végbe, a vásárlók tokenizált pénzeszközökkel fizetnek, és az autó tulajdonjogát igazoló digitális bizonyítványt, valamint annak az átruházhatóságát is ki tudják így próbálni.

A tesztek mögötti másik mozgatórugó a platformok képességeinek a felmérése, hogy mikor a Brazíliai Központi Bank kibocsátja a saját digitális valutáját, egy CBDC-t, akkor már rendelkezzenek információkkal a felhasználási lehetőségekről.

Brazília a világ hatodik legnagyobb autópiacával büszkélkedhet, az új és a használ autókat egybe véve évente 10 millió adásvételt bonyolítanak.

Tavaly augusztusban, mikor a Brazíliai Központi Bank bejelentette a digitális reál elindulását, az egyik beharangozott felhasználási mód kifejezetten az autók adásvételének a megkönnyítése lett, Carlos Bonetti, a bank egyik vezetője szerint.

„Abból az alapötletből indultunk ki, hogy a bank fogja kezelni a pénzügyi folyamat minden elemét, magát az adásvételt, és a finanszírozási konstrukciót egyaránt.”

Bonetti úgy véli, a rendszer által nyújtott átláthatóág nagymértékben csökkenti majd a résztvevő felek kockázatát, és mikor az eljárás már teljes mértékben elterjed, nagymértékben emelni fogja az ügyfelek elégedettségét. Emellett le is egyszerűsödik az ügyintézés, és a költségek is csökkennek majd.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A befektetők sorban állnak a 5thScape ICO-ján

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mik azok az oszcillátorok a technikai elemzésekben?

A bitcoin kereskedésben a technikai elemzés fontos szerepet játszik, és az oszcillátorok kulcsfontosságú eszközök ebben a folyamatban.  Az évtizedek során kifejlesztett oszcillátorok segítenek az ármozgások és...

A legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező kriptovaluták 2024-ben

Vendégbejegyzés Bármikor kezdődhet egy új bikafutás. A kriptopiac jelenleg nyugodt, sok altcoin még mindig a mélyponton van, és potenciálisan robbanásszerű növekedésre van kilátásban. A befektetők lelkesen figyelik...

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!