1 millió dolláros hibavadász program indul a Solana Firedancer klienshez

-

A Firedancer, a Solana blokklánc régóta várt új kliense felhívást intézett a fejlesztőkhöz, hogy találjanak meg minden kritikus hibát. Természetesen a jutalom sem marad el.

Aki keres, az talál

A Solana-fejlesztők mostantól akár 1 millió dollárt is kereshetnek, ha hibákat találnak az új Firedancer validátorkliensben, mépedig egy úgynevezett hibavadász, azaz bug bounty program keretein belül.

solana
Forrás: X

A hibavadász programot a Jump Crypto kínálja, és az Immunefi működteti, az eddigi tervek szerint július 10-től augusztus 21-ig.

A hibavadász kezdeményezések célja az, hogy a programkódok nyilvános megosztásával a tesztelők olyan sebezhetőségeket, biztonsági réseket találhatnak meg, amelyek esetleg elkerülték a fejlesztők figyelmét.

Ezeket a hackerek is megtalálhatják, az éles indulás után, hatalmas baj okozva a hálózaton, így rengeteg vállalkozás inkább előre gondolkodik, és jutalmat ajánl fel az etikus hackereknek, hogy ők találják meg ezeket a hibaforrásokat.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Kell az új kliens, de jó lenne hibák nélkül

A résztvevők egy 1 millió dolláros jutalomalapra pályázhatnak, ahol az egyes hibákért járó legnagyobb jutalom 1 millió dollár is lehet, amit USD Coinban fizetnek ki.

A Firedancer egy új validátorkliens, amely javítani fogja a Solana hálózat teljesítményét, és független validátorként kulcsszerepet játszik a tranzakciók feldolgozásában és blokkok generálásában a Solana hálózatán.

A Firedancer-t jobb megoldásként tartják számon az úgynevezett „QUIC” protokollhoz képest – egy Google által kifejlesztett adatátviteli protokoll, amely gyakran nem képes a tranzakciókat feldolgozni a Solana hálózati aktivitásának növekedésekor, és így a Solana rendszeresen szenvedett el üzemszüneteket az utóbbi időben.

Célegyenesben a fejlesztés

A Firedancer v.0.1 fejlesztését a Jump Crypto cég mérnöke, a közösségben Cantelope Peel néven ismert fejlesztő vezette, aki július 3-án jelentette be a hibavadász programot.

Peel elmondta, hogy a csapat még mindig dolgozik a Solana algoritmusainak első verzióin, és aktívan teszteli azokat.

A Firedancer C és C++ programozási nyelvekben lett megírva, és az elsődleges cél a nagy volumenű tranzakciós forgalom kezelése.

Anatoly Yakovenko, a Solana Labs társalapítója és vezérigazgatója korábban elmondta, hogy a Firedancer növelheti a Solana hálózat sebességét.

A hibavadász programban részt venni kívánóknak regisztrációs folyamat részeként Know Your Client (KYC) adatokat kell kitölteniük, a bejelentett eseteket pedig 24 órán belül kivizsgálják.

A Firedancer először 2023 novemberében indult el egy Solana teszthálózaton. A Firedancer GitHub-fiókja szerint Peel és a Jump Crypto 2023. január 30. óta dolgozik a Solana validátorkliensen.

Peel már márciusban javasolta egy hasonló verzió bevezetését az Ethereumon is, azonban azóta sem történt jelentős előrelépés.

Olvastad már? A 7 legjobb GameFi érme kezdőknek: miként érdemes elindulni a GameFi kriptotokenekkel 2024-ben

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb altcoinok listája a hosszú távú nyereségért

Conor Kenny elemző és befektető megosztott egy listát azokról az altcoinokról, amelyek szerinte maximális nyereségre képesek a közelgő bikafutás során. A lista első helyén a kriptovaluták...

Szeptemberi kitörésre készülhet a bitcoin

A Bitcoin volatilitási jelzései mindössze kétszer mutattak ilyen erős torzítást a bikák javára a coin története során – derült ki a heti BTC árfolyamgrafikon elemzéséből. Az...

Vége a mémszezonnak? A PEPE és a SHIB megtorpan, a MEME új ATL-el, de a CYBRO új csúcsokat döntöget

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, miközben a következő bikafutásra vár. A befektetők jó belépési ponton keresik az altcoinokat. A legutóbbi trendek vegyes teljesítményt mutatnak a népszerű...

A BlastUP idén nyáron átlépheti az 1 dolláros határt? A befektetők óvatosak a NOT, RNDR és a NEAR tekintetében

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugodt, várva a következő bikafutást. Az altcoinok jó belépési pontokat kínálnak, a nagyobb kitörésre való felkészültség jeleit mutatják. Közülük néhány token, mint a NOT,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!