Winklevoss szerint az amerikai dollár immár értéktelenné vált

-

Cameron Winklevoss azt állítja, hogy a koronavírus elleni ösztönző intézkedések kudarcai azt mutatják, mennyire irrelevánssá is vált a dollárkínálat, és a jelenlegi helyzet „ébresztő” azok számára, akik eddig nem foglalkoztak a bitcoinnal.
Az Egyesült Államok kudarcai a koronavírus elleni harc során azt mutatják, hogy a dollár „értéktelen”, és a bitcoint érdemes támogatni – mondja Cameron Winklevoss.

A Gemini tőzsde társalapítója egy augusztus 6-ai tweetben elítélő hangnemben értékelte a Washington által irányított előrehaladás hiányát a további pénzügyi támogatás biztosítása érdekében.

„Ébresztő és a bitcoin támogatása”

A CNN pénteki jelentései szerint a demokraták és republikánusok közötti tárgyalások „az összeomlás szélén voltak”, a két fél által igényelt tevékenységek összegei ugyanis több billió dollárral különböztek egymástól.
Winklevoss számára az a tény, hogy a politikusok ugyanazért a célért ennyire különböző pénzösszegekkel álltak elő, inkább a dollár értékéről tanúskodott, mintsem a pártok különbségeiről.

„Az amerikai dollár annyira értéktelenné vált, hogy a politikusok tárgyalásain »több billió dollár különbség« a probléma. Emlékeztek arra, amikor még egymilliárd nagy számnak számított?” – írta.

„Ha ez nektek nem ébresztő és nem biztat a bitcoin támogatására, akkor nem tudom, mi lesz az.”
Megjegyzései egybeestek a dollár gyengeségével, amely a befektetők biztonságos vagyoneszközt történő keresésében nyilvánul meg, melynek során mind a bitcoin, mind a nemesfémek jelentős sikerrel járnak.
Mindeközben Tyler Winklevoss azt hangsúlyozta, hogy a bitcoint és annak kockázatait folyamatosan kerülő Goldman Sachs egy digitális vagyoneszközökért felelős igazgatót szerződtetett.

„Szóval most már a Goldman Sachsot is érdekli a bitcoin. Mi lett a 3 hónappal ezelőtti »Ne vegyél bitcoint« jelentésükkel?” – kommentálta a helyzetet.

A Cointelegraph jelentései szerint ez a tendencia továbbra is folytatódhat abban az esetben, ha a Federal Reserve intézkedik az infláció 0,6%-ról 2-4%-ra történő növelése érdekében, amely egy elemző szerint „rendkívül bullish” lenne, legalábbis az aranyra vonatkoztatva.
 

A bitcoin legyőzte az aranyat a G4 pénznyomtatása szempontjából

A kormány által elhatározott ösztönzőtevékenységektől függetlenül a pénzkínálat bővítése és a piacok mesterséges támogatása elkerülhetetlenül bátorítani fogja a bitcoin támogatóit.
A Fed vagyonmérlege augusztus 7-én 6,94 billió dollár, az Egyesült Államok államadóssága pedig 26,6 billió volt, amely adófizetőkként 214.000 dollárnak felel meg.
Mindeközben a pénznyomtatás hatása az Egyesült Államokon kívül annyira aggasztóvá vált, hogy az elemzők olyan bizarr befektetési adatokat tárnak fel, amelyek csak egy jelentős valutaintervenció következményeként válhattak volna lehetővé.
A török líra a bitcoinnal szemben a hét elején például rekordalacsony szinteket ért el, a befektetők pedig megkérdőjelezik az ország képességét arra, hogy segítsen a gyengülő valutájuk értékén.
Ezenkívül a G4 nemzetek központi bankjainak összesített vagyonmérlege annyira megemelkedett, hogy az arany valaha elért legjelentősebb növekedése jelentéktelennek tűnik mellette.

„Sokan azért rendelkezünk arannyal, hogy ellensúlyozzuk a jelentős központi bankok vagyonmérlegeinek a fiat valutára gyakorolt hígító hatásait. A G4 értelmetlensége ugyanakkor felülmúlta az arany növekedését” – tweetelte Raoul Pal, a Global Macro Investor és a Real Vision Group alapítója és vezérigazgatója csütörtökön, összehasonlító táblázatokat feltüntetve.

Folytatva, a bitcoin nemesfémekkel szembeni gyenge sikereinek ellenére Pal kiemelte a kriptovaluta jelentős előnyeit.

A következőképpen fejezte ki véleményét:

„Valójában csak egy eszköz tudta ellensúlyozni a G4 vagyonmérlegének növekedését. Nem zokni, nem kötvények, nem árucikkek, nem hitel, nem nemesfémek és nem is bányászok. Csak egyetlen eszköz tudott mindent teljesítményben felülmúlni szinte bármikor. Bizony. #Bitcoin $BTC.”

Olvastad már? A Bitfinex is listázza a Cardano ada kriptovalutáját spot tőzsdéjén

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!