2025-ig megszavazták Hester Pierce „kriptoanyu” SEC-tagságát

-

Jay Clayton és az SEC igazgatói augusztus 6-án bejelentették, hogy megszavazták Pierce tagságát.
Hester Pierce megkezdheti második terminusát is, egészen 2025-ig.
Ez különösen jó hír a kriptoipar számára, ugyanis Pierce első terminusa során elnyerte a „kriptoanyu” becenevet kriptopénzekhez köthető pozitív törvényjavaslatai miatt. Egészen 2025 június 5-ig továbbra is hivatalban marad.

A Szenátus szerdán szavazta meg, és az SEC tegnap jelentette be a döntést, melyet Jay Clayton, Elad Roisman és Allison Herren Lee, az SEC igazgatói közöltek.

Pierce víziója a kriptopénzek szabályozására

Pierce februárban beadott egy törvényjavaslatot, amely létrehozna egy menedéket a digitális tokenek részére, így a fejlesztők három év türelmi időszakot kapnának az SEC-től, hogy felépítsenek egy decentralizált hálózatot.
Pierce javaslata egyelőre egy nem hivatalos közbeavatkozás, de a kriptoközösség szívesen látta a azt, mivel ez „a legnagyobb úttörő fejlemény lehet az amerikai kriptopiac számára.”
Pierce többször is szembement az SEC álláspontjával a decentralizált, magán kriptopénzek kapcsán. Nyilvánosan is ellenezte azt, hogy az SEC tavasszal elutasította a Wilshire Phoenix bitcoinalapú tőzsdén kereskedett alapját.

Az SEC már több bitcoin ETF-et is elutasított, így Pierce kiadott egy nyilatkozatot, mely szerint az ügynökség hozzáállása „hátráltatja az innovációkat és más ügynökségek felé terelheti a befektetőket.”
Többször is kihangsúlyozta, hogy ahol csak lehetséges, a kriptopiacoknak saját magukat kell szabályozniuk.
Július végén Pierce szembement az SEC döntésével a Telegram Open Network kapcsán. Szerinte az SEC-nek ügyelnie kellene arra, hogy „csak a határaikon belül gyakorolja hatalmát.”
Július 21-én jelöltségi beszédében elmondta, úgy hiszi, hogy az SEC javíthat a törvényhozó szervek nehézségein, mivel a „nagy bürokratikus szervezetek nehezen kezelik az általuk kezelt iparágak innovációt.”

Olvastad már? A stock-to-flow megalkotója szerint a bitcoin 100.000 dollár felé tart

Kiemelt kép: Reuters Canada
Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!