2025-ig megszavazták Hester Pierce „kriptoanyu” SEC-tagságát

-

Jay Clayton és az SEC igazgatói augusztus 6-án bejelentették, hogy megszavazták Pierce tagságát.
Hester Pierce megkezdheti második terminusát is, egészen 2025-ig.
Ez különösen jó hír a kriptoipar számára, ugyanis Pierce első terminusa során elnyerte a „kriptoanyu” becenevet kriptopénzekhez köthető pozitív törvényjavaslatai miatt. Egészen 2025 június 5-ig továbbra is hivatalban marad.

A Szenátus szerdán szavazta meg, és az SEC tegnap jelentette be a döntést, melyet Jay Clayton, Elad Roisman és Allison Herren Lee, az SEC igazgatói közöltek.

Pierce víziója a kriptopénzek szabályozására

Pierce februárban beadott egy törvényjavaslatot, amely létrehozna egy menedéket a digitális tokenek részére, így a fejlesztők három év türelmi időszakot kapnának az SEC-től, hogy felépítsenek egy decentralizált hálózatot.
Pierce javaslata egyelőre egy nem hivatalos közbeavatkozás, de a kriptoközösség szívesen látta a azt, mivel ez „a legnagyobb úttörő fejlemény lehet az amerikai kriptopiac számára.”
Pierce többször is szembement az SEC álláspontjával a decentralizált, magán kriptopénzek kapcsán. Nyilvánosan is ellenezte azt, hogy az SEC tavasszal elutasította a Wilshire Phoenix bitcoinalapú tőzsdén kereskedett alapját.

Az SEC már több bitcoin ETF-et is elutasított, így Pierce kiadott egy nyilatkozatot, mely szerint az ügynökség hozzáállása „hátráltatja az innovációkat és más ügynökségek felé terelheti a befektetőket.”
Többször is kihangsúlyozta, hogy ahol csak lehetséges, a kriptopiacoknak saját magukat kell szabályozniuk.
Július végén Pierce szembement az SEC döntésével a Telegram Open Network kapcsán. Szerinte az SEC-nek ügyelnie kellene arra, hogy „csak a határaikon belül gyakorolja hatalmát.”
Július 21-én jelöltségi beszédében elmondta, úgy hiszi, hogy az SEC javíthat a törvényhozó szervek nehézségein, mivel a „nagy bürokratikus szervezetek nehezen kezelik az általuk kezelt iparágak innovációt.”

Olvastad már? A stock-to-flow megalkotója szerint a bitcoin 100.000 dollár felé tart

Kiemelt kép: Reuters Canada
Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Az USA betiltaná az algoritmussal működő stablecoinokat

Két amerikai szenátor, Cynthia Lummis és Kirsten Gillibrand közös törvényjavaslattal álltak elő a stablecoinok szabályozására. Ez a lépés rávilágít, hogy a jogalkotók egyre nagyobb figyelmet...

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Cardano (ADA) technikai elemzés 04.18.

Prémium Cardano (ADA) A legtöbb kriptóhoz hasonlóan a Cardano (ADA) medvéi irányították a piacot, mivel a token árfolyamgrafikonjai továbbra is vörösek maradtak. Voltak azonban trendforduló változások, mivel az...

A PayPal elkezdi leépíteni az NFT üzletágát

A fizetési szolgáltató a PayPal nemrégiben bejelentette, hogy a platformján keresztül vásárolt NFT-k esetében megszűnteti a felhasználóvédelmi funkciókat. Emellett a további, harmadik feleken keresztül indított...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!