A stock-to-flow megalkotója szerint a bitcoin 100.000 dollár felé tart

-

A bitcoin értéke átlépte a 11.700 dollárt, a stock to flow (S2F) modell megalkotója szerint pedig 100.000 dollár felé tart az árfolyam.

PlanB úgy hiszi, hogy 100.000 dollár felé tart az árfolyam. Ez az optimista szemlélet egybeesik azzal, hogy a piac lendülete kezd áttevődni az altkoinokról a bitcoinra.

PlanB azt mondta:

„Jelenleg nem tudom grafikonnal szemléltetni, de a S2F modell továbbra is kitart.”

A bitcoin értéke 17%-ot emelkedett a héten miután megtört egy hároméves trendet. A kereskedők arra számítanak, hogy a bitcoin árfolyama a közeljövőben még nagyobb ellenállási szinteket tehet próbára.
 

Adatok szerint eljött a bitcoin ideje

Az altkoinok értéke esni kezdett az elmúlt 72 órában, miközben a bitcoin ára tovább emelkedett. Az ethereum a bitcoinnal együtt mozgott az áremelkedés alatt, de az elmúlt két nap során elmaradt a bitcoinnal szemben.
A bitcoin a közeljövőben profitokat vehet el az altkoinoktól, ugyanis a befektetők úgy számolnak, hogy a vezető kriptopénz jobban teljesíthet.
Kelvin Koh, a Spartan Group kockázatitőke-társaság társalapítója elmondta:

„Ha a bitcoin áttöri a 11,4 ezer dolláros ellenállást, akkor rövid időn belül 12.000 dolláron leszünk. Ez rövid távon árthat az altkoinoknak.”

Nem új dolog, hogy az altkoinok időszaka után a bitcoin is megindul. A korábbi ciklusok során a vezető kriptopénz értéke élesen emelkedni kezdett az altkoinok után. Ezek a trendek azért alakulnak ki, mivel a befektetők a bitcoinnál biztonságosabb eszközöket keresnek.
A FOMO miatt sok kisebb DeFi-token értéke is nagyot ugrott. A Compound (COMP) ára például hatalmas növekedést tapasztalt, majd olyan kisebb tokenek követték, mint a Yearn Finance (YFI), Synthetix Network (SNX), és az Aave (LEND).
Miután a kisebb tokenek értéke ötszörösükre és tízszeresükre emelkedett a befektetők elkezdték kivenni a profitot. A DeFi tokenek visszahúzódása egybeesik azzal, hogy emelkedésnek indult a bitcoin árfolyama.

Kereskedők szerint továbbra is kitart az irány

A Skew adatai alapján több tízmillió dollárnyi short szerződés került likidálásra. Ez azt jelzi, hogy sokan a bitcoin ellen fogadnak a közeljövőben.

Forrás: Skew

Cantering Clark, kriptokereskedő elmondása szerint érti, hogy miért tűnnek vonzónak a shortok, de továbbra is jelentős emelkedésre számíthatunk:

„Kockázati és nyereségi szempontól érthetők ezek az ügyletek, de fontos megértetünk a kontextust. Egy ilyen nagy változás után kisebb az esélye annak, hogy sikeresek lesznek a short ügyletek. Arra kellene fogadniuk, hogy kitart az árfolyam.”

Egyes kereskedők számára vonzók lehetnek a short ügyletek, mivel a bitcoin nagyon sokat emelkedett az elmúlt egy hét során és hamarosan ellenállási szintekbe ütközik.
Egy 17%-os emelkedés még egy bika piac közepén is nagy ugrás a bitcoin számára. De ha ennyire jók a bitcoin kilátásai, akkor a short szerződések likvidálása csak további olajat önt a tűzre.
Az elmúlt 12 óra során több mint 23 millió dollárnyi short szerződés került likvidálásra. Ha tovább folytatódik az emelkedés, akkor a likvidálások még nagyobb áremelkedéshez vezethetnek.

Olvastad már? Az Ethereum egyre közelebb áll a 2.0 mainnet elindításához

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!