12 hónapos mélyponton a bitcoin piaci dominnciája

-

A bitcoin dominanciája 12 hónapos mélypontra süllyedt az utóbbi rali ellenére. Mindez az altcoinpiacok megújult erősségét jelzi.

Igencsak alacsony tartományba jutott a bitcoin altcoinokhoz viszonyított összpiaci értéke. A vezető kriptopénz jelenleg a 359,5 milliárd dollár értékű kriptopiac 61%-át teszi ki.

A bitcoin dominanciája május közepén még 67% volt, múlt év szeptemberében pedig 69,9%. 2017 első negyedéve óta ez a szeptemberi arány volt a legnagyobb.

Forrás: CoinMarketCap
Az altok hatalomra jutnak

A bitcoin uralmának relatív csökkenése azután érkezik, hogy a teljes kriptopiac kapitalizációja komoly ellenállást tesztelget, miközben 12 hónapos magaslatokra jut.

További 11 milliárd dollár megérkezése odáig vezetne, hogy a kriptopiac kapitalizációja 370 milliárd dollárt érne el először 2018 májusa óta.

Forrás: CoinMarketCap
Izzanak az altcoinok a Binance Futuresön

A bitcoin júliusi erőssége és öt számjegyű ára ellenére a hónapban először ért el 140 milliárd dolláros kapitalizációt az altcoinok összértéke az elmúlt 2 év során.

Forrás: CoinMarketCap

A Binance júliusi kereskedési jelentése szerint az altcoinok piacának erőssége megnőtt, miközben az altok kereskedési volumenének részesedése 32%-ról 40%-ra nőtt a Binance Futuresön.

A Binance szerint mindennek az Ethereum-alapú decentralizált pénzügyek (DeFi) ágazatának növekedése áll, valamint a régóta várt ETH-staking miatt történő ETH-felhalmozás.

Az Ethereum és a DeFi vezeti az altszezont

Júliusban a DeFi-kben zárolt eszközök értéke megduplázódott, 2 milliárdból 4 milliárd dollár lett belőle.

A CoinMarketCap adatai szerint a 10 legnagyobb DeFi-token piaci kapitalizációja 7 milliárd dollárt tesz ki. A top10 DeFi-token mind beletartozik az 50 vezető kriptoeszköz közé.

Olvastad már? A Bitcoin-bálnák kihasználták az árcsökkenéseket, miközben 1,2 milliárd dollár hagyta el a tőzsdéket

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!