A legújabb intézkedések ellenére újabb mélypontig süllyedt a török líra értéke, így Steve Hanke szerint csak egy „aranyalapú valuta” mentheti meg a gazdaságot.

A törökországi helyzet sokban hasonlít a 2014-es orosz válsághoz a Krím-félsziget elfoglalása után, amely arra kényszerítette az orosz központi bankot, hogy a rubel stabilizálásához folyamatosan eladják az ország nemzetközi devizakészletét.

„Nagyon keményen közbeavatkoznak és a kérdés az, hogy meddig tudják ezt folytatni.”

– mondta a holland Rabobank egyik stratégája a Financial Timesnak a múlt héten.

Ankara meglehetősen szabadelvűen áll hozzá a bitcoin szabályozásához. Hivatalosan nincs elismerve, amely szembegy azzal, hogy 2016-ban betiltották a PayPalt.

 

Egyesülnek az arany és a bitcoin rajongói

Hanke ismert arról, hogy a bitcoint „nem tekinti valutának” és a többi, biztos befektetést ajánlja helyette.

Peter Schiff mellett ő is kiáll az arany mellett, amely jelenleg 1975 dolláros csúcson áll.

A korábbi kormányok és központi bankok intervencionista stratégiái is jó okot adnak arra, hogy alternatívaként tekintsünk a bitcoinra.

Ahogy Saifedean Ammous is leírta a The Bitcoin Standard című könyvben, Törökország csak azért tudja kihasználni a nemzetközi devizapiacokat, mivel a kormányok megszüntették, hogy az arany adja valutájuk értékét.

Ammous kiemelte Ludwig von Mises 1957-es esszéjét, amelyben a fiat pénzek „inflációs értelmetlenségéről írt.”

„Semmi sem fontosabb, mint az hogy felvilágosítsuk az embereket a valódi liberalizmus, szabad piacgazdaság és a különböző intervencionista felek közötti különbségekről.”

Olvastad már? Az OKEx rendszere nem engedte a villámzuhanás során, hogy likvidálódjanak a pozíciók

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂