David Burkett, vezető fejlesztő elmondta, hogy szeptemberben indulhat a Litecoin első teszthálózata, amely a MimbleWimble technológiáját alkalmazza.

Burkett szerint az indulás előtt a kezdeti blokkletöltésekre kellett összpontosítaniuk. A protokoll szinkronizálja a blokkokat, hogy gyorsabb legyen a hálózat.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Változások a Merkle-blokkban

Burkett hozzátette, hogy az „ilyen méretű projektek ritkán alakulnak terv szerint”, így idővel változnak bizonyos dizájnelemek. Azonban ez lehetővé teszi a csapat számára, hogy minden kódot megtisztítsanak, újraértékeljék döntéseiket, és egy jobb terméket építsenek.

Burkett elmagyarázta, hogy a Litecoin hálózatán minden blokk egy Merkle-fát alkalmaz, hogy a blokkhoz rendelje a tranzakciókat. Azonban ehhez le kell töltenie az összes „régi” MimbleWimble-blokkot, vagy az összes régi utalást.

Hogy elkerüljék ezt, a Litecoin júliusi fejlesztése teljesen más módon rendeli el a tranzakciókat. Minden MimbleWimble-fejléc 2 különböző Merkle MR-hez rendeződik.

Hozzátette:

„Az egyik a blokkig tartó történelmi kerneleket tartalmazza, a másik pedig a korábbi utalásokat/koinokat. A Merkle Hegyoldalak más fákat alkalmaznak, melyek támogatják a „metszéseket”, így a struktúra minden alkotóeleme nélkül is beazonosíthatjuk a gyökereket.”

Ezzel a folyamattal már nem kell letölteni a régi blokkokat.

 

MimbleWimble és egy lehetséges Litecoin-Cardano együttműködés

A MimbleWimble (melynek neve egy Harry Potter-utalás), egy 2016-ban javasolt megoldás a bitcoin titkosítására.

A bitcointranzakciók lehetővé teszik az olyan cégek, mint a Chainalysis számára, hogy magánszemélyekhez kössenek bizonyos tranzakciókat.

Burkett szavaival a MimbleWimble mögötti „legnagyobb” innováció az, hogy a lánc hitelesítéséhez csupán az el nem küldött/kiküldött koinokat és minden egyes tranzakció csupán egy kis részét kell ismerni.

A Litecoin fejlesztőinek augusztusi tervei között szerepel „a kód megtisztítása, még több teszt és valamennyi dokumentáció, ha igazán kirúgnak a hámból.”

Mindeközben elképzelhető, hogy üzleti megállapodás jön létre a Litecoin és a Cardano között. Charles Hoskinson, a Cardano alapítója a Twitteren felkereste Charlie Leet, a Litecoin alapítóját:

Lee azt felelte, hogy „persze”, így elképzelhető, hogy a Litecoin Foundationtől valaki hamarosan felveszi a kapcsolatot Hoskinsonnal.

A Litecoin jelenleg a 7. legnagyobb kriptopénz összérték alapján, az elmúlt 24 órában 1,43%-ot emelkedett értéke.

Az LTC jelenlegi összértéke 2,8 milliárd dollár, 24 órás forgalma pedig több mint 2,16 milliárd dollár.

Olvastad már? A Bitcoin piaci összértéke nagyobb, mint az Intelé vagy a Coca-Coláé

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂