Vitalik Buterin szerint az ethereum egy okostelefon, a bitcoin csak egy számológép

-

Az ethereum a világ második legnagyobb kriptopénze összpiaci érték alapján és szinte minden tőzsdén elérhető, ahol szinte annyi féle kriptopénzt vásárolhatunk vele, mint bitcoinnal.

Olvastad már? Alex Jones azt állítja, hogy Soros György 5 millió dollárt fizetett volna neki, hogy népszerűsítse a bitcoint

2017 decemberében 1.400 dolláros csúcsot ért el az ethereum, a bitcoin 20.000 dolláros csúcsa mellett.

Vitalik Buterin, az ethereum teremtője számára számos előnnyel rendelkezik a projektje a bitcoinnal szemben és ezt büszkén ki is mondja olyan kijelentésekkel, hogy:

az ő kriptopénze már „másodgenerációs blokklánc” és az előnyei miatt ez a legfontosabb altkoin a világpiacon.

Ha hihetünk a ConsenSysnek, vagyis az Ethereum Szövetségnek, az okosszerződéseknek és az ICO-knak, akkor azt láthatjuk, hogy az ethereum jobban teljesít, mint a bitcoin.

Vitalik Buterin : „Jelentős szerepem volt a bitcoiniparban”

Vitalik Elmondta, hogy a kezdetekben jelentős szerepe volt a bitcoinközösségben.
Két év alatt azonban közösségi szerepe mellett elkezdett különböző kriptoprojektekkel is foglalkozni, az egyetemet is otthagyta, hogy minden idejét a blokklánctechnológiák fejlesztésével töltse.
Idővel rájött, hogy a bitcoin továbbfejlődhetne. Elkezdte kutatni, hogyan lehetne kiterjeszteni a bitcoin lehetőségeit, de idővel úgy döntött, hogy egy új és hatékonyabb blokkláncot szeretne indítani.
Az ethereum projekt egy keretrendszert szeretne alkotni, mellyel olyan szinten forradalmasítaná a blokkláncokat, mint ahogy azt az okostelefonok tették a társadalommal.
Elmondta azt is, hogyan jött az Ethereum ötlete:

 „Miután otthagytam az egyetemet rájöttem, hogy sokkal érdekesebb dolgokat lehetne csinálni a blokklánccal, mint egy peer to peer valuta.
Akkoriban sokan hasonlóan gondolkoztak és kezdtek is rájönni erre.

Az Ethereum alapötlete, hogy egy olyan blokklánc, ami egy beépített programozási nyelv is, ezzel megadná egy egyszerű és logikus felület alapját, melyre írni lehetne bármilyen egyéb alkalmazást.
Vitalik a két blokkláncot egy zsebszámológéphez és egy okostelefonhoz hasonlította.

A bitcoin nagyon jó egy bizonyos funkcióra, de az ethereum számos lehetőséget nyújt a felhasználók és fejlesztők számára, az okosszerződéseknek és decentralizált alkalmazásoknak hála.
Azt mondta:

„Gondolj bele mekkora a különbség egy zsebszámológép és egy okostelefon között. A zsebszámológép csak egy dolgot tud csinálni, de azt nagyon jól és a felhasználóknak ez nem elég.
Ha van egy okostelefonod, akkor alkalmazásként van egy zsebszámológéped, egy zenelejátszód egy webböngésződ és bármi egyéb, amire csak szükséged lehet.”

Ez nem az első eset, hogy Vitalik ilyen negatívan beszélt a bitcoinról.
Múlt héten azt írta a twitteren, amiről mi is beszámoltunk hogy a ripple „biztosabb pénz, mint a bitcoin.”
Nemrég megírtuk, hogy két halasztás ellenére végre életbe lépett az Ethereum Constantinople hardfork, melyet már sokan vártak.

Ez egy újabb lépés az ethereum 2.0 felé, ez lehet az első gyors és hatékony blokklánc, mely akár 1 millió tranzakciót is fel tud dolgozni másodpercenként.
Emlékeztetőül, A Constantinople és St. Petersburg hardfork jelentős problémát old meg az Ethereum hálózatán, javítanak a hatékonyságán és módosítják a hálózat működési protokollját, az okosszerződések szabályait és a kliensek alkalmazásprogrami felületét.
A hardfork 3-ról 2 ethereumra csökkenti a blokkjutalmat.
Ezen felül a felhasználók arra is számíthatnak, hogy egyes műveletek tranzakciós díja is kedvezőbb lesz.
Forrás: coinspeaker.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!