A centralizált tőzsdék 2020 novembere óta a legnagyobb bitcoin-kivonási hetet élték meg.

A tőzsdékről történő bitcoin kiáramlás az eddigi legmagasabb szintre ugrott az év eddigi részében, az elmúlt hét napban nagyjából 40.000 BTC-t vontak ki.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Glassnode augusztus 2-i The Week On-Chain jelentése szerint a bitcoin kiáramlás 2019 szeptembere óta mindössze harmadszor gyorsult fel havi 100 000 BTC-t meghaladó ütemre.

Az on-chain elemző becslése szerint a forgalomban lévő BTC-k mindössze 13,2%-át tartják jelenleg a tőzsdéken – ez 2021-ben új mélypontot jelent.

„Ez a májusi eladási hullám során megfigyelt jelentős beáramlási volumen közel teljes visszaszorulását jelenti” – jegyezte meg a jelentés.

Forrás: Glassnode

A kiáramlás 2020 áprilisának végén közel 150 000 BTC-re emelkedett havi szinten 2020 április végén a heves „fekete csütörtöki” összeomlást követően, amikor a kriptopénzek ára több mint 50%-kal zuhant kevesebb, mint két nap alatt, miután az akkori amerikai elnök, Trump márciusban bejelentette az Európa és az USA közötti utazási tilalmat a koronavírus világjárvány erősödésével.

Az agresszív zuhanás ellenére a bitcoin 2020 május végére 150%-kal emelkedett.

A kiáramlás 2020 novemberében ismét megközelítette a havi 150 000 BTC-t, amikor a bitcoin megugrott, hogy tesztelje az akkori rekordot jelentő 20 000 dolláros árfolyamot, és a BTC a következő hónapban új történelmi csúcsra emelkedett.

A Glassnode a Coinbase és a Binance között 2021 nagy részében eltérő tendenciákat figyel meg, a Coinbase jelentős kiáramlásokat tapasztalt, míg a Binance volt a legnagyobb BTC-befogadó.

A Binance tartalékai azonban most kezdenek fogyni, az elmúlt héten 37 500 BTC (nagyjából 1,5 milliárd dollár értékben) távozott a tőzsdéről.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A Coinbase egyenlegei júniusban stabilak maradtak. Míg július közepén 30 000 BTC érkezett a tőzsdére, addig a múlt héten 31 000 BTC-t vontak ki a platformról.

„Úgy tűnik, hogy a HODLing és a felhalmozás a legvalószínűbb uralkodó trend az on-chain piacon” – állapította meg a jelentés.

Forrás: Glassnode

Olvastad már? A Square ügyfelek 2,7 milliárd dollárt költöttek bitcoinra a második negyedévben

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!