Crypto.com lehetővé teszi az USDC kifizetését a felhasználók számára világszerte

-

A kifizetések támogatása nem sokkal azután jött, hogy a Crypto.com elindította az USDC letétek támogatását, köszönhetően a Circle USDC-kibocsátóval kötött új partnerségnek.
A Crypto.com digitális eszközváltó platform mostantól lehetővé tette az USD Coin (USDC) kifizetését, ami azt jelenti, hogy a felhasználók kivehetik a stabilcoinokat, és egy az egyben amerikai dollárt kapnak közvetlenül a bankszámlájukra.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bejelentés alig több mint egy hónappal azután történt, hogy a platform elindította az USDC befizetések támogatását, miután új partnerséget kötött a stabilcoin kibocsátójával, a Circle-lel.
A partnerség lehetővé tette a Crypto.com felhasználók számára, hogy fiat valutát utaljanak a kereskedési számlájukra, hogy ezzel egyenértékű USDC-t kapjanak.
Az USDC, amelyet először a Goldman Sachs által támogatott Circle bocsátott ki 2018 szeptemberében, egy népszerű, USD-hez kötött stabilcoin, amelyet a kripto befektetők a főbb kriptovalutákkal, például a bitcoinnal és az etherrel szemben használhatnak kereskedésre.
A Crypto.com-on a stabilcoin jelenleg több mint 50 különböző kereskedési párban támogatott.
Az elmúlt néhány évben a fiat valutához kötött stabilcoinok egyre népszerűbbé váltak a kriptovaluta-tőzsdéken.
A piacon lévő számos USD-követő eszközt – köztük az USDC-t, a Binance USD-t (BUSD) és a Paxos Standardot (PAX) – a veterán és még mindig leglikvidebb stabilcoin, a Tether (USDT) előzte meg.
Az utóbbi amerikai dollártartalékainak nem átlátható elszámolása körüli múltbeli viták arra késztették a későbbi stabilcoinok kibocsátóit, hogy versenyezzenek a szabályozó hatóságok előtt a hitelességük bizonyításáért, mivel a stabilcoin-szektor vizsgálata, különösen az Egyesült Államokban, egyre fokozódik.
Ennek érdekében az USDC-t – amely jelenleg az USDT után a második legnagyobb stabilcoin – nemrég auditálta a Grant Thornton multinacionális tanácsadó cég.

Az USDC kibocsátója, a Circle idén nyáron bejelentette azt is, hogy egy speciális célú felvásárlási társasággal (SPAC) való egyesülést követően a New York-i tőzsdére kíván lépni.

Olvastad már? A Bank of America szerint El Salvador Bitcoin-stratégiájának előnyei is vannak

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitzlato felhasználók visszakapják bitcoinjaikat – de csak a felét

A Bitzlato tőzsde felhasználói visszaigényelhetik a tőzsdén tartott bitcoin-egyenlegüknek a felét. A tőzsde Franciaországban tartott szervereit januárban foglalták le a hatóságok, miután a nyugati kormányok...

Chainlink technikai elemzés 03.23.

Prémium Chainlink A Chainlink napos árfolyamgrafikonja árnövekedést mutat. A LINK/USD árfolyam a cikk írásakor 7,38 dolláron kereskedik. A pár még mindig 3,88 százalékos veszteségben van, ha az...

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!