„El Salvador felnőtt lakosságának több mint 70%-a nem rendelkezik bankszámlával” – olvasható a Bank of America legújabb globális kutatási jelentésében.

“Emiatt az elektronikus fizetésekhez való hozzáférés demokratizálása a Bitcoinon keresztül progresszív jelleget ölt.”

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Bank of America, amely az ország egyik legnagyobb pénzintézete a teljes eszközállomány alapján, úgy véli, hogy El Salvador sokat nyerhet a Bitcoin legújabb előretörésével.

Egy múlt héten közzétett jelentésben a bank elemzői szerint El Salvador döntése, hogy a BTC-t törvényes fizetőeszközként ismeri el, egyszerűsítheti az átutalásokat, elősegítheti a pénzügyi digitalizációt, nagyobb választékot biztosíthat a fogyasztóknak, és megnyitja az országot az amerikai cégek és a digitális valuta bányászok előtt.

A bank megjegyezte, hogy az átutalások El Salvador bruttó hazai termékének megdöbbentően magas 24%-át teszik ki, de ennek jelentős része a tranzakciós díjakra megy el.

„A Bitcoin használata az átutalásokhoz potenciálisan csökkentheti a tranzakciós költségeket a hagyományos átutalási csatornákhoz képest” – áll a jelentésben, az államilag támogatott Diario El Salvador által biztosított adatok szerint.

„Az elképzelés az, hogy a bitcoin közvetítőként használható a határokon átnyúló átutaláshoz, így a dollárokat a feladó bitcoinra váltja át, majd a címzett belföldön visszaváltja dollárra”.

Idén júniusban El Salvador lett az első nemzetállam, amely elfogadta a bitcoint hivatalos fizetőeszközként, ez fontos mérföldkövet jelentett a digitális fizetőeszköznek a szürke-zónából a mainstream elfogadottság felé vezető fejlődésében.

A Nemzetközi Valutaalap és az ENSZ Latin-Amerikáért és a Karib-térségért felelős gazdasági bizottsága bírálta a BTC integrálásáról szóló döntést.

Eközben a JPMorgan Chase úgy véli, hogy El Salvador további nyomást gyakorolhat a hálózat amúgy is korlátozott képességére, hogy csereeszközként szolgáljon

(szerkesztői megjegyzés: az országban a Lightning Network használatát szorgalmazzák, amely egészen pontosan nulla nyomást gyakorol a hálózatra).

A felmérés adatai szerint a salvadoriak fele szkeptikus a BTC hivatalos fizetőeszközként való használatával kapcsolatban.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Azok, akik a BTC-t választják a tranzakciókhoz, az állam által támogatott Chivo Bitcoin-tárcát is használhatják, számos más lehetőség mellett.

Amióta El Salvador elismerte a bitcoint hivatalos fizetőeszközként, több más latin-amerikai ország is utalt arra, hogy saját kriptopénz-stratégiát követ.

Mostanáig azonban egyetlen más ország sem követte El Salvador nyomdokait.

Olvastad már? Rosszul jártak, akik eladták a bitcoinjukat

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!