Rosszul jártak, akik eladták a bitcoinjukat

-

Néhány régi motoros úgy döntött, hogy zárják a pozícióikat, mivel a BTC/USD a júliust 41000 dollár felett zárta.
A BTC júliusban 41000 dollár felett zárt, amely drámaian felfelé fordítja a korábbi csökkenő trendjét.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Augusztus 1-jén egy tweetben Alistair Milne befektető és vállalkozó csatlakozott sokakhoz, akik a BTC árfolyamának klasszikus visszatérését ünnepelték.

A Bitcoin nem hajlandó medvésen átfordulni

Miután zsinórban három egymást követő havi piros gyertyát látott, a BTC/USD megtartotta az erejét, és olyan havi zárást produkált, amire kevesen számítottak.
A 29 000 dollárra való csökkenés ellenére a medvéknek nem sikerült a vezetőülésben maradniuk július végéhez közeledve, mivel az ellenállási szintek csökkentek és a hangulat javult.

„Bullish engulfing a Bitcoin havi grafikonján” – foglalta össze Milne.

A bullish engulfing minta egy olyan minta, amely akkor alakul ki, amikor egy kis piros gyertyát egy nagy zöld gyertya követ, amelynek teste teljesen elfedi vagy elnyeli az előző gyertya testét.
Az emelkedés – és annak kitartása – annyira meglepő volt, hogy még a tapasztalt hodlerek is zavarodottnak tűnnek, hogy mi legyen a következő lépés.
A láncon lévő adatok azt mutatják, hogy néhány hosszú távú tulajdonos valójában eladja a BTC/USD emelkedése során, ami Lex Moskovski elemző szerint a klasszikus piaci ciklus „hitetlenségi” szakaszának felel meg.
Moskovski kiemelte a hosszú távú tulajdonosok elköltött output profit arány mutatóját (LTH-SOPR), amely ezen a hétvégén elérte a 2021-es legalacsonyabb szintjét.
A SOPR az adott időszakban mozgatott érmék értékét vizsgálja, hogy képet kapjon a nyereségességéről.
A semleges 1 érték felé tartó csökkenő tendencia – magyarázza a Glassnode – arra utal, hogy a szóban forgó érmék között alacsony a jövedelmezőség.

„Néhány hosszú távú bitcoin-tulajdonos minimális haszonnal adja el ezt a pattogást, amit az is jelez, hogy az LTH-SOPR két napon keresztül folyamatosan az idei mélypontot ütötte” – kommentálta Moskovski.

„Ez az egyik oka annak, hogy még mindig 41k-nál tartunk. Hitetlenkedés.”

„Mint az óramű”

A bikák eközben továbbra is keresik azokat a kiváltó okokat, amelyek a BTC/USD-t végleg a 42000 dolláros ellenállás fölé juttathatják, amely az elmúlt 24 órában két visszatesztelést is látott.
Ezen túl kevés akadály áll az útban 45.000 és 47.000 dollárig.
Hasonlóan lelkes volt a szombati emelkedésért PlanB, a stock-to-flow árfolyam modell megalkotója, aki a bitcoin júliusi zárását úgy jellemezte, hogy a bitcoin „óramű pontossággal” helyreállt.


A stock-to-flow, bár jelenleg közel 100 000 dolláros BTC árat jelez, továbbra is érvényes, PlanB pedig 47000 dolláros augusztusi zárókövetelményt ad meg.

Olvastad már? A GoldenTree Asset Management állítólag befektet a bitcoinba

Forrás:  cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ethereum technikai elemzés 03.31.

Prémium Ethereum Az Ethereum ismét 1.800 dollár alatt kereskedett, mivel az áraknak nem sikerült kitörniük a közelmúltban kialakult kulcsfontosságú ellenállási pontról. A csütörtöki 1.827 dolláros csúcsot követően az...

Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra...

Avalanche technikai elemzés 03.31.

Prémium Avalanche Az Avalanche árelemzése a napi grafikonon folyamatos emelkedő tendenciát mutat, mivel a token továbbra is a 20 dolláros ellenállást hajszolja. Az árfolyam az elmúlt 24...

Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!