Visszatérhetnek a kriptotőzsdék Indiába

-

India pénzügyi felügyelete, a Financial Intelligence Unit (FIU), egyre nagyobb érdeklődést tapasztal a külföldi kriptotőzsdék részéről, hivatalos beszámolók alapján négy tőzsde is kérte az engedélyt, hogy újra működhessen Indiában.

Ismét beindulhat az üzlet

A Binance és a KuCoin nemrégiben ismét engedélyt kaptak az indiai működésre a pénzügyi szabályozó hatóságtól, miután korábban mindkét tőzsdét betiltották, és megbírságolták az enegdély nélküli működésért.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A KuCoin 41,000 dolláros bírságot kapott, míg a Binance esetében 2 millió dolláros büntetést kellett kifizetni a cégnek.

Szigorú ellenőrzés

Jelenleg Indiában 46 bejegyzett kriptoipari vállalat működik, és ez a szám a KuCoin és a Binance jóváhagyásával 48-ra növekszik.

Tavaly több más tőzsdét is betiltottak, köztük a Huobi, a Kraken, a Gate.io, a Bittrex, a Bitstamp, a MEXC Global és a Bitfinex is fel kellett, hogy függessze a működését az országban.

Ez jelentős csapást mért az indiai kriptoiparra, és sok kereskedő, felhasználó külföldi tőzsdékre kényszerült átváltani.

A Binance nemrégiben megszüntette a készpénzes befizetések lehetőségét a kriptotranzakciók során Indiában, hogy megfeleljen a szabályozásoknak és javítsa hírnevét az indiai piacon, még akkor is, ha ezzel korlátozza az elérhető fizetési módok számát.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A kriptoipart nem lehet tovább figyelmen kívül hagyni

India szemmel láthatóan elhatározta, hogy lépéseket tesz, hogy a kriptoipart beintegrálja a saját pénzügyi rendszerébe.

Tavaly a kormány kötelezővé tette a kriptoipari vállalatok számára a személyazonosítási, KYC adatok gyűjtését és a regisztrációt a FIU-nál.

Ezek a szabályozások minden, az országban elérhető Virtuális Eszköz Szolgáltatóra vonatkoznak, függetlenül a fizikai székhelyüktől.

A FIU regisztráció és a Pénzmosás Elleni Törvény betartása által India célja a kriptoszektor integrálása a meglévő pénzügyi rendszerbe, egy felügyeleti és szabályozási keret létrehozásával párhuzamosan.

Narendra Modi, aki a harmadik ciklusára lett újraválasztva koalíciós támogatással, újra kinevezte Nirmala Sitharaman-t pénzügyminiszternek.

Ez a döntés vegyes reakciókat váltott ki a helyi kriptoközösségből, mivel Sitharaman közismerten azon a véleményen van, hogy a kriptovaluták nem működhetnek tényleges valutaként, hiszen nem az állam bocsátja ki őket.

Ezzel szemben viszont nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy nemzetközi együttműködésre van szükség a kriptoipart érintő politika terén.

Olvastad már? Már az EU-ban is használhatják a paypalos feltöltés lehetőségét a MoonPay ügyfelei

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!