Viharos július várhat a Bitcoinra

-

A Bitcoin árfolyama jelentős ingadozásokat mutathat júliusban, mivel az amerikai jegybank politikája, a gazdasági nehézségek és az infláció körüli bizonytalanság továbbra is fennáll.

A növekedés lassulása

A hónap eleje nehézkesen indulhat a Bitcoin számára, ahogy a kereskedők az amerikai gazdaság javulásának a jeleit keresik az infláció uralta környezetben és a nagy techcégek által hajtott tőzsdei rally közepette.

Az Egyesült Államok GDP-je az első negyedévben alig 1,4%-os éves növekedést mutatott, ez viszont éles kontrasztban áll a tavalyi negyedik negyedév 3,4%-os növekedésével.

A hivatalos adatok azt is kimutatták, hogy a személyes fogyasztási kiadások indexe, amely az infláció egyik kulcsfontosságú mutatója, májusban 2,6%-os éves növekedést mutatott, szemben az áprilisi 2,7%-kal.

Ez a kismértékű lassulás a gazdasági visszaesés jeleit sugallja Jag Kooner, a Bitfinex derivatívákért felelős vezetője szerint.

„Júliusra előretekintve, a piaci szereplőknek számítaniuk kell a volatilitás visszatérésére, mivel a további szabályozási fejlemények és a makrogazdasági politika kulcsszerepet fognak játszani.”

Elhibázott kamatpolitika?

Kooner úgy véli, a kriptopiacon ez persze növelheti az érdeklődést a Bitcoin és más digitális eszközök, mint alternatív befektetési lehetőségek iránt, ha a hagyományos piacok továbbra is a gyengülés jeleit mutatják.

Egy lassuló gazdaság ráadásul arra is ösztönözheti az amerikai jegybankot, hogy elkezdje csökkenteni a kamatokat az év folyamán.

A Fed magas kamatlábakat tartott fenn az árstabilitás kezelése és a gazdasági túlköltekezés elkerülése érdekében, ez viszont nem oldotta meg az inflációt.

Az alacsonyabb kamatlábak olcsóbb hiteleket eredményezhetnek, ami kockázatos eszközökbe, például a Bitcoinba áramolhat.

A történelmi trendek pedig azt mutatják, hogy gazdasági lassulások idején a befektetők gyakran a Bitcoinhoz fordulnak értékőrzőként.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A gazdaság működik, de aztán jönnek a politikusok

Míg néhányan a júliusi volatilitás fokozódását várják, mások szkeptikusak ebben a kérdésben.

Pratik Kala, a DigitalX kriptopénzalap-kezelő kutatási vezetője szerint július a konszolidáció és az alacsony volatilitás időszaka lesz.

„A Bitcoin a következő nagy katalizátorra vár, hogy feljebb mozduljon. Jelenleg nincs ilyen a láthatáron, de ez várhatóan változni fog, ahogyan közeledünk az amerikai választásokhoz.”

A szezonális hatások is számítanak a piaci teljesítmény szempontjából.

A harmadik negyedévet általában alacsony volatilitás jellemzi, mivel az amerikai döntéshozók többsége szabadságon van ebben az időszakban, és nem tudnak beleszólni a gazdaság működésébe.

Olvastad már? Az altcoinok listája, amelyek készen állnak a piaci figyelem felkeltésére

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hallatlanul megugrott az amerikai munkanélküliség, de a BTC és 99BTC remekel, vásároljunk most?

Olyan kritikus amerikai gazdasági adatok láttak napvilágot július 18-án, csütörtökön, amelyekről neked is tudnod kell, hiszen befolyásolhatják a Bitcoin jövőbeni értékét. Gyengélkedő munkaerőpiacra utal az,...

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!