Vetélytársat kaphatott a Yearn.finance (YFI)

-

A kamatfarmolás már hónapok óta lázban tartja a kriptoszférát, a defifelhasználók folyamatosan üldözik a magasabbnál magasabb kamatokat.

Meglepő, hogy ennyi idő kellett ahhoz, hogy egy projekt kihasználja a kialakult mémet, melyre a Harvest Finance (FARM) is lecsapott.

Két héttel ezelőtt néhány fejlesztő kitalálta, hogy „kenyeret ad a népnek”, így elindult a projekt, melynek célja, hogy megkönnyítse az Ethereum és a defi felhasználását.
Indulása óta hatalmas növekedésen esett át. Több mint 384 millió dollárnyi kriptopénzt zároltak a projektben és a mögötte álló token összértéke a 10 millió dollárt is átlépte.

Mi az a Harvest Finance?

A Harvest Finance egy defiprotokoll, amely összegyűjti a felhasználók vagyonát és kamatoztatja őket, így jelentős megtérüléseket ad alacsony költségek mellett.
A platform jelenleg olyan vezető stabilkoinokat támogat, mint a DAI, USD Coin, tether, két fajta tokenizált bitcoin, és egy Curve likviditási token a RenBTC-WBTC közösségből.
A stabilkoinok jelenleg a Swerve tokennel dolgoznak, amely egy decentralizáltabb, közösség által irányított Curve-láncelágazás. A Swerve-szerződésekbe már több mint 600 millió dollárt zároltak.

A Curve-nél kamatozik a tokenizált bitcoin

A többi kamatfarmolási protokollal ellentétben a FARM tokent másra is lehet használni. A FARM tokent szétosztják a tőkebirtokosok és likviditásszolgáltatók között, emellett folyamatosan visszavásárolják azt.
A farmok profitjának 30%-át a FARM tokenek visszavásárlására használják, így a FARM token jutalékot oszt a tulajdonosok számára.

A Yearn.finance vetélytársa lehet?

A CryptoYieldInfo nevű defikommentátor szerint a Harvest és a FARM olyan irányba halad, hogy versenybe szállhatna a Yearn.finance (YFI) protokollal is:

„Lehet, hogy ez furcsán fog hangzani, de ha a YFI-nek van egy vetélytársa, akkor a FARM lehet az. Még távol áll tőle, de érdemes lehet rápillantani.

Ezzel a Yearn.finance fő termékére, a Vaultsra (yVaults) utalt, amely összegyűjti a felhasználók vagyonát, majd különböző farmolási stratégiákba fekteti. A Harvest lassan kezdi utolérni a Vaultsot abban a tekintetben, hogy mennyi pénzt zároltak a különböző farmolási stratégiákba.
https://twitter.com/Cryptoyieldinfo/status/1304041872545861634?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1304041872545861634%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fcryptoslate.com%2Ftheres-a-potential-competitor-to-ethereums-yearn-finance-yfi-defi-analyst%2F
Azonban fontos hozzátenni, hogy a Yearn.finance-szel ellentétben fennállhatnak biztonsági aggályok.
Egyrészről nem igényel több aláírást, így a farmolási stratégiákról az ismeretlen fejlesztők dönthetnek. Ahogy a SushiSwap esetében is láthattuk, lehet, hogy az elején átláthatók a fejlesztők, de mindez gyorsan megváltozhat.

A Harvest emellett a biztonság helyett a minél nagyobb kamatokra összpontosít. A Yearn.finance nem változtatta meg stabilkoinstratégiáját a Curve-ről, a Swerve protokollra, valószínűleg azért, hogy a felhasználók ne veszítsenek pénzt, ha valamilyen hiba akad a Swerve-szerződésekben.
A Harvest jelenleg egy kódátvizsgáláson is átesik a PeckShield és egyéb vezető cégeken keresztül. A PechShield kiadott egy előzetes jelentést, melyben elmondták, hogy nincsenek logikai hibák a szerződésekben.

Olvastad már? Nem szavazták meg a legújabb amerikai stimulust – újabb csekkek jöhetnek a jövőben

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!