Brian Armstrong, az amerikai Coinbase kriptotőzsde vezérigazgatója szerint az Apple lassítja a kriptók innovációját, és igyekszik kerülni a defiket, hogy megóvja magát egy esetleges versengéstől.

Egy szeptember 11-i Twitter-bejegyzésben újra megerősítette korábbi kijelentéseit, miszerint az Apple továbbra is akadályozza a kriptopénzfelhasználóknak a bizonyos funkciókhoz való hozzáférést.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A vezérigazgató megjegyezte, hogy a kriptocégek „nem szívesen szólalnak meg ilyen témákkal kapcsolatban, mert félnek a megtorlástól”, mégis úgy érzi, el kell mondania, hogy a Coinbase kimerítette az Apple-lel folytatott párbeszéd rendszeres csatornáit, és „zsákutcába” futott.

Mint mondja, az Apple megtiltotta a Coinbase számára, hogy két specifikus funkciót adjon hozzá iOS-alkalmazásaihoz: a kriptopénzzel történő pénzszerzés opcióját és a decentralizált pénzügyi (defi) alkalmazásokhoz való hozzáférést nem tették lehetővé a tőzsdeóriás számára.

Az első korlátozás a Coinbase Earn termékét érinti. A váltónak a jelentések szerint olyan módon kellett módosítania alkalmazását, amely jelentősen csökkentette a felhasználóbarátság szintjét.

Armstrong kijelentette, miszerint ezek a korlátozások kriptofelhasználók esetében jellemzők.

Felteszi a kérdést:

„Miért is szeretné megóvni az Apple az embereket attól, hogy pénzt keressenek recesszió idején? Úgy néz ki, nem oké számukra, ha valami kriptopénzeket használ”. Megjegyezte: az iOS-felhasználók most nem a fejlesztők inaktivitása, hanem az Apple cenzúrája miatt nem férhetnek majd hozzá bizonyos funkciókhoz. Ezenfelül, az Apple állítólag azt is megtiltotta a Coinbase számára, hogy alkalmazáson beül listázza a decentralizált pénzügyi applikációkat, vagyis defi appokat, amelyek egyébként „valójában csak weboldalak”.

Az Apple indoklása ez volt:

„Az [Coinbase] alkalmazása nem az alkalmazásba beépített szoftverben kínál kriptopénz-tranzakciókat, ami nem megfelelő az App Store számára”.Tekintettel arra, hogy a dappok és defialkalmazások webböngésző segítségével bármely okostelefonon keresztül elérhetők, Armstrong kijelentette, hogy az Apple döntését valószínűleg „érdekellentétek” motiválták.Bár ezek a korlátozások „látszólag arról szólnak, hogy megvédjék fogyasztóikat, nagyon úgy néz ki, hogy az Apple csak saját magát szeretné megvédeni attól, hogy bárkivel is versenyeznie kelljen” írta.

Azzal, hogy arra kényszerítik a felhasználókat, hogy az Apple App Store-t használják a dappok, vagy alkalmazáson belüli vásárlásokat végezzenek kriptofizetések helyett, Armstrong szerint az Apple ugyanazt csinálja, mint a

Microsoft tette az Internet Explorerrel a múltban.

Azokra az időkre hivatkozott, amikor a Windows a Microsoft saját böngészőjének, az Internet Explorernek a használatát tette elérhetővé operációs rendszerei számára. Ennek az ügynek egy monopóliumellenes eljárás tett pontot a végére.

A koronavírusválság idején, amikor a bankszámlával nem rendelkező rétegek még nagyobb nehézségekbe ütközhetnek a hagyományos pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés tekintetében, Armstrong azzal vádolta meg az Apple-t, hogy az egy újabb akadályt gördít a pénzügyi befogadás elé.

Ha hihetünk a jelentéseknek, a Coinbase most egy hivatalos kérelmet kíván benyújtani az Apple számára az App Store irányelveit illetően.

Olvastad már? 10.570 dolláron a bálna klaszterek száma, jelenleg ez a legfontosabb szint

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂