10.570 dolláron a bálna klaszterek száma, jelenleg ez a legfontosabb szint

-

A bitcoin bálna klaszterek alapján 10. 570 és 11. 288 dolláron vannak a jelentős ellenállási szintek, így fennáll egy nagyobb eladás veszélye.
A Whalemap elemzőoldal a bálnák tevékenységeit ellenőrzi, melyek jelenleg 10. 570 dolláron mutatnak rövid távú klasztereket.

Ezek a klaszterek akkor alakulnak ki, mikor a bálnák bitcoint halmoznak fel és utána nem mozgatják. Érdekesek lehetnek a szintek, melyeknél nem mutatnak tevékenységet, ugyanis ez tipikusan ellenállási szintet jelent.


A Whalemap elemzői szerint:

„A buborékok megmutatják, hogy hol vásároltak fel el nem költött bitcoint. Minél nagyobb egy buborék annál több az el nem költött bitcoint. Az el nem költött ez esetben azt jelenti, hogy nem mozgatták őket, miután egy bálna címére kerültek.”

A bálnák azok a bitcointulajdonosok akik hatalmas mennyiségű bitcoinnal bírnak és általában egyenesben vagy csak profitban adnak el, a piac állásától függően. Ha a bálnák szerint medve a jelenlegi helyzet, akkor 10. 570 dolláron lehetnek egyenesben.

A két legnagyobb klaszter egybeesik a technikai mutatókkal.

A két legnagyobb klaszter 10.570 és 11.800 dolláron található. Nem meglepő, hogy a közeljövőben ezek ellenállási szintek lehetnek a bitcoin számára.
A bitcoin helyreállását követően egyes kereskedők szerint a bitcoin hamarosan újra próbára teheti a 11.000-11.300 dolláros ellenállási szintet.
Edward Morra kriptokereskedő szerint a Coinbase-megrendelések alapján a 10.000 dolláros szinten jelentős lehet vásárlói nyomás.
Szeptember 11-én azt mondta:

„Ha zuhanásnak indulna a bitcoin, akkor vannak nagyobb Coinbase-megrendelések, melyek megfognák. Jelenleg 2500 bitcoinnyi vásárlói megrendelés van 10.200 és 10.000 dollár között

A 10.000 dolláros támaszszint ereje lehetővé teszi, hogy a bitcoin próbára tegye és átlépje a 10.570 dolláros szintet.
A legtöbb rövid távú jóslat is 10.570 – 11.000 dolláros közé teszi az ellenállási szinteket. Ha ezeket nem sikerül áttörni, akkor a közeljövőben zuhanás várható.

A láncadatok óvatosságra intenek

Több mutató szerint is rövid távon medve lehet a bitcoin. A Glassnode adatai alapján a bányászok 2017 óta nem utaltak ennyi bitcoint a különböző kriptotőzsdékre.
A kutatók szerint:

„Jelenleg a bányászköltségek 10%-át utalják centralizált tőzsdékre. Ez a kétszeresére emelkedett az év eleje óta, egészen 2017 óta nem állt ilyen magas szinten.”

Azonban az utalási költségek emelkedése és a hashráta rekordmagas értéke alapján egyre többen használják a bitcoin hálózatát. De ha a bányászok elköltik a kibányászott tranzakciós költségeket az eladási nyomást helyez a bitcoinra.
Az elemzők általában a hálózati aktivitás alapján próbálják megjósolni a bitcoin rövid-közepes távú irányát.
Brian Kelly, a CNBC házigazdája többször is a hálózati aktivitás alapján próbálta megjósolni az árfolyam jövőjét.

Olvastad már? Nem szavazták meg a legújabb amerikai stimulust – újabb csekkek jöhetnek a jövőben

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!