Véletlenül vesztett el egy 135 ezer dollárt érő NFT-t a tulajdonosa

-

Az NFT-szektorban ismert gyűjtőnek számító Brandon Riley véletlenül rossz címre küldött el egy 77 ETH-ért, azaz nagyjából 135 ezer dollárért megvásárolt CryptoPunk tokent, amely így véglegesen megsemmisült.

Riley március közepén vásárolta a tokent, nem befektetésként, hanem saját magának.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Szeretett volna viszont valamennyi pénzt klcsönözni, amelyhez ezt használta volna fedezetként, de az ügylet rosszul végződött.

Riley nem számít újoncnak a kriptopiacon, és a bikapiac közeledtét várva úgy gondolta, hogy további NFT-ket vásárol, ehhez viszont pénz kell.

Az úgynevezett wrapping használatával a meglévő tokeneket fedezetként használva kölcsönt lehet felvenni, és a saját CryptoPunkja esetén pontosan ezt tervezte.

Ez a bizonyos folyamat viszont nem volt számára ismerős, így a tokent végül egy érvénytelen címre küldte, végleg megsemmisítve azt.

„Pontról pontra követtem az instrukciókat, de valami félresikerült, és most elvesztettem a tokent, amelyért 77 ethert fizettem. Nem azért csináltam a wrapping-et, hogy eladjam a Bluron, meg akartam tartani magamnak. Pénz akartam viszont kölcsönözni, és azt csak így lehet.”

A kriptoközösségben sokak szerint Riley nagyon is jól állhat anyagilag, ő viszont hamar eloszlatta a pletykákat, és elmondta, a kérdéses CryptoPunk tokent is egy másik token fedezetére felvett kölcsönből vásárolta meg, és mivel nincs tapasztalata az ilyesmiben, nem szabadott volna egyedül elkezdenie a wrapping folyamatát.

Ennek hatására a közösségben az is felmerült, hogy általánosságban túl bonyolultak az alkalmazások kezelőfelületei, és ez is okozhatja a befektetők veszteségeit.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Szinte teljes egyetértés alakult ki a kérdésben, hogy a fejlesztési irányok között elsőrendű célnak kellene lennie a kriptoalkalmazások egyszerűsítésének.

Az NFT-szektor egy másik problémája az úgynevezett wash-trading, azaz a kereskedési forgalom meghamisítása.

A CoinGecko saját felmérései alapján a wash-trading volumene februárban 126%-kal növekedett a legnagyobb hat piactér, a Magic Eden, OpenSea, Blur, X2Y2, CryptoPunks és a LooksRare esetén.

Ez már a negyedik hónap, amikor emelkedés tapasztalható az előző havi mértékhez képest, összesen 580 millió dollárral.

A jelenség legfőbb okaként azt szokás megnevezni, hogy a területen hiányzik a megfelelő szabályozás.

zeta

Olvastad már? Rengeteg kriptós cég telepedne meg Hong Kongban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Stellar (XLM) technikai elemzés 10.02.

Prémium Stellar (XLM) A Stellar (XLM) a szeptemberi veszteségek miatt a szerkesztési időben még mindig elnyomták a Stellar árfolyamát. Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) az írás időpontjában...

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!