A Monero bikás kitörése, megvalósítható a rally második szakasza?

-

A Monero (XMR) március 24.-én áttörte a 146,1 – 157,6 dolláros konszolidációs tartományát.

A bikák rallyja azonban aláásta a Bitcoin (BTC) 28.000 dolláros árfolyamának elvesztése után.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A bikák új vételi lehetőséget kaphatnak, ha a BTC visszaszerzi a 28.000 dollárt, különösen, ha az XMR visszahúzódása újra teszteli a felső csatorna határát.

Vajon a bikák győzedelmeskedhetnek?

A februárban és március első felében tapasztalt fokozott piaci bizonytalanság miatt az XMR jelentősen visszaesett a 187,2 dollárról.

Monero

Az amerikai banki káosz azonban fellendítette az XMR-t és a többi kriptót, ami megnövekedett keresletet váltott ki 134,6 dollárnál.

A fellendülés első szakasza azonban megrekedt az árkonszolidációs tartományban.

Március 24.-én a bikák egy mintázatos kitörést okoztak, amelynek potenciális célpontja a csatorna magassága alapján 168,8 dollárnál van. A BTC átmeneti esése a 28.000 dollárról azonban kisiklatta a rallyt.

A csatorna felső határán (157,6 dollár) történő visszahúzódás új vételi lehetőséget kínálhat, a 168,8 dollár 7%-os potenciális rallyt megcélozva.

A stop loss a csatorna középső szintjénél, 151,8 dollárnál lehet elhelyezni, a belépést pedig 157,6 dollárnál. További kulcsfontosságú ellenállás észak felé a 179,1 és a 187,2 dolláros szint.

Alternatívaként a bikák másodlagos vételi lehetőséget kaphatnak, ha az XMR újra teszteli a csatorna alsó határát a 146,1 dollárnál.

A 146,1 dollár alatti zárás azonban intenzív eladási nyomást vonzhatna, ami az XMR-t a korábbi 134,6 dolláros támaszra süllyesztené.

A cikkírás idején az RSI értéke 61-es volt, ami azt mutatja, hogy az XMR napi grafikonja bikás.

A long/short arány a bikák felé hajlott.

Forrás: Coinglass

A tőzsdei XMR long/short aránya szerint a média megjelenésekor 51,3%-ban a longok domináltak. Ez azt mutatja, hogy a befektetők közép és hosszú távon bikásan álltak az eszközhöz.

Ezért az XMR az 168,8 dollár felé robbanhat anélkül, hogy feltétlenül újra tesztelné a 157,6 dolláros szintet, különösen, ha a BTC erőteljesen visszapattan a 28.000 dolláros zónába.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az XMR finanszírozási aránya azonban március 24.-óta viszonylag negatív maradt, ami a medvéket arra késztetheti, hogy visszahúzzák a csatorna felső határának újrateszteléséhez.

Ezért a befektetők megfelelő időzítést és jövedelmezőbb lépéseket tehetnek, ha nyomon követik a BTC árfolyammozgását.

Forrás: Coinglass

Olvastad már? Rengeteg kriptós cég telepedne meg Hong Kongban

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2024. május 23-án hagyta jóvá a spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett pénzügyi alapok (ETF)- bejegyzését. Az Ethereum árfolyama...

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!