A Monero bikás kitörése, megvalósítható a rally második szakasza?

-

A Monero (XMR) március 24.-én áttörte a 146,1 – 157,6 dolláros konszolidációs tartományát.

A bikák rallyja azonban aláásta a Bitcoin (BTC) 28.000 dolláros árfolyamának elvesztése után.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A bikák új vételi lehetőséget kaphatnak, ha a BTC visszaszerzi a 28.000 dollárt, különösen, ha az XMR visszahúzódása újra teszteli a felső csatorna határát.

Vajon a bikák győzedelmeskedhetnek?

A februárban és március első felében tapasztalt fokozott piaci bizonytalanság miatt az XMR jelentősen visszaesett a 187,2 dollárról.

Monero

Az amerikai banki káosz azonban fellendítette az XMR-t és a többi kriptót, ami megnövekedett keresletet váltott ki 134,6 dollárnál.

A fellendülés első szakasza azonban megrekedt az árkonszolidációs tartományban.

Március 24.-én a bikák egy mintázatos kitörést okoztak, amelynek potenciális célpontja a csatorna magassága alapján 168,8 dollárnál van. A BTC átmeneti esése a 28.000 dollárról azonban kisiklatta a rallyt.

A csatorna felső határán (157,6 dollár) történő visszahúzódás új vételi lehetőséget kínálhat, a 168,8 dollár 7%-os potenciális rallyt megcélozva.

A stop loss a csatorna középső szintjénél, 151,8 dollárnál lehet elhelyezni, a belépést pedig 157,6 dollárnál. További kulcsfontosságú ellenállás észak felé a 179,1 és a 187,2 dolláros szint.

Alternatívaként a bikák másodlagos vételi lehetőséget kaphatnak, ha az XMR újra teszteli a csatorna alsó határát a 146,1 dollárnál.

A 146,1 dollár alatti zárás azonban intenzív eladási nyomást vonzhatna, ami az XMR-t a korábbi 134,6 dolláros támaszra süllyesztené.

A cikkírás idején az RSI értéke 61-es volt, ami azt mutatja, hogy az XMR napi grafikonja bikás.

A long/short arány a bikák felé hajlott.

Forrás: Coinglass

A tőzsdei XMR long/short aránya szerint a média megjelenésekor 51,3%-ban a longok domináltak. Ez azt mutatja, hogy a befektetők közép és hosszú távon bikásan álltak az eszközhöz.

Ezért az XMR az 168,8 dollár felé robbanhat anélkül, hogy feltétlenül újra tesztelné a 157,6 dolláros szintet, különösen, ha a BTC erőteljesen visszapattan a 28.000 dolláros zónába.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az XMR finanszírozási aránya azonban március 24.-óta viszonylag negatív maradt, ami a medvéket arra késztetheti, hogy visszahúzzák a csatorna felső határának újrateszteléséhez.

Ezért a befektetők megfelelő időzítést és jövedelmezőbb lépéseket tehetnek, ha nyomon követik a BTC árfolyammozgását.

Forrás: Coinglass

Olvastad már? Rengeteg kriptós cég telepedne meg Hong Kongban

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!