A Blur jövője bizonytalanná válhat

-

A wash trading szelleme ismét kísérti a Non-Fungible Token (NFT) piacot.

A CoinGecko jelentése szerint 2023 februárjában a negyedik egymást követő hónapban nőtt a teljes NFT wash trade volumen a különböző piactereken.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A februári összforgalom 126%-kal 580 millió dollárra ugrott az előző havi 250 millió dolláros volumenről.

Érdekes módon a Blur, amely nemrégiben váltotta fel az OpenSea-t, mint az NFT piactér domináns piactere az értékesítési volumenben, a teljes februári wash kereskedés 27%-át tette ki.

Ehhez képest az OpenSea ugyanebben az időszakban csak 5%-ot tett ki.

A jelentés hozzátette, hogy a Blur washing kereskedése a múlt hónapban megháromszorozódott, miután AirDropped a natív BLUR tokenjét, amely a platformon folytatott kereskedési tevékenységért jutalmazza a felhasználókat.

Blur
Forrás: CoinGecko

A Blurnek átláthatóbbnak kell lennie!

A wash trading a piaci manipuláció egy formája, amely felduzzasztja a kereskedési volument és az értéket, amikor a befektetők egyénileg vagy szervezett csoportokban egyszerre adják el és veszik meg ugyanazokat az eszközöket.

A Blur hűségprogramja, akárcsak az AirDrops, a platformon folytatott kereskedési tevékenységet ösztönzi.

Ennek eredményeképpen lehetséges, hogy egyes Blur-felhasználók NFT-ket adtak el maguknak, miközben több pénztárcát használtak BLUR-vásárlásra és AirDrops pontok gyűjtésére.

A Dune további adataiból kiderült, hogy a Blur-en folytatott mosási kereskedés volumene a piactéren a mai napig a teljes volumen 34%-ának felelt meg.

Meg kell azonban jegyezni, hogy még akkor is, ha a teljes volument korrigáljuk a mosási kereskedéssel, a Blur még mindig a piac oroszlánrészét foglalja el.

Míg a korrigálatlan volumen esetében 74%-os volt, addig a mosott kereskedési tranzakciók kiszűrésével 69%-ra csökkent a részesedése.

Az NFT wash trading 2023 februárjában a korrigálatlan kereskedési volumen 23,4%-át tette ki.

Forrás: Dune Analytics

Meg kell azonban jegyezni, hogy 2022 januárjához képest, amikor a wash trading aránya 67% körül volt, jelentős javulás történt.

A BLUR token nagy próblémával nézhet szembe

A cikk írásakor a BLUR 0,56 dolláron cserélt gazdát a CoinMarketCap szerint, a piaci cap pedig több mint 232 millió dollár.

Az elmúlt 30 napban értékének több mint 55%-át veszítette el.

A wash tradinggel kapcsolatos aggodalmak miatt a natív token BLUR volumene 70%-kal esett az elmúlt héten, derült ki a Santiment adataiból.

Forrás: Santiment

A súlyosbodott hangulat is a negatív pályán járt, ami arra utal, hogy a befektetők óvatosak voltak a kilátásaival kapcsolatban.

zeta

Olvastad már? Az 1 millió dolláros Bitcoin árat Adam Cochran „lehetetlennek” tartja

Kiemelt kép: Marco Verch Professional

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!