Véget ért az altcoin tél? A Solana csártja szerint igen

-

Az altcoin piac jelenleg jelentős korrekción megy keresztül, de véget érhetett az altcoin tél. A teljes piaci kapitalizáció a márciusi 1,2 billió dolláros csúcsról mostanra 1,05 billió dollárra csökkent, ami 12,5%–os esést jelent.

Ez a visszaesés jelentősen érintette a főbb altcoinokat, egyesek csak az elmúlt két hétben több mint 40%-os esést szenvedtek el.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Michael Van De Poppe, egy jól ismert kriptopénz elemző nemrégiben az altcoin piac volatilitásáról és jövőbeli kilátásairól beszélt legújabb videó elemzésében.

Van De Poppe szerint az altcoinpiac nagyfokú volatilitása nem újdonság, és mind a jelentős nyereségekre, mind a súlyos korrekciókra jellemző.

A közelmúltbeli csökkenés sokakat arra késztetett, hogy megkérdőjelezzék az altcoinok jövőjét és azt, hogy a csökkenő tendencia folytatódni fog-e.

Van De Poppe a jelenlegi piaci instabilitást néhány kulcsfontosságú tényezőnek tulajdonítja, amelyek különösen az olyan nagy szereplőket érintik, mint az Ethereum.

Az altcoinok stabilitását befolyásoló tényezők

Az altcoin-piacon uralkodó bizonytalansághoz hozzájáruló egyik fő tényező, ahogyan azt az elemző kiemelte, az Ethereum spot ETF kereskedésének késedelme, annak jóváhagyása ellenére.

Ez a késedelem zavart és piaci instabilitást okozott, mivel a kereskedők és a befektetők nem tudják, hogy mikor vehetnek részt ezekben a szabályozott befektetési eszközökben.

Van De Poppe szerint, amint a spot ETF megkezdi a kereskedést, az megnövekedett befektetői érdeklődéshez vezethet, és potenciálisan piaci fellendülést válthat ki, hasonlóan a korábbi ETF-indításoknál megfigyelt reakciókhoz.

Ezenkívül a makrogazdasági események, mint például a fogyasztói árindex (CPI), a termelői árindex (PPI) és a Szövetségi Nyíltpiaci Bizottság (FOMC) bejelentései is jelentős szerepet játszanak a piaci hangulat alakításában.

Az inflációs nyomás lehetséges enyhülésére utaló legújabb adatok jelezhetik a Federal Reserve jövőbeli kamatcsökkentéseit, ami történelmileg előnyös az altcoinok számára.

Ezek az eszközök általában jól teljesítenek a mennyiségi lazítás és az alacsony kamatlábak időszakában, amikor a globális likviditás magas.

A jelenlegi kihívások ellenére Van De Poppe optimista az altcoin-piac esetleges fellendülésével kapcsolatban.

Várakozása szerint a visszaesés, és ezzel az altcoin tél is hamarosan véget ér, amit a spot ethereum ETF várható bevezetése ösztönöz, ami valószínűleg jelentősen növeli a piaci bizalmat és érdeklődést. Ez a várható változás az altcoinok számára a fellendülés kezdetét jelentheti.

Solana elemzés: Egy esettanulmány

Ha közelebbről megnézzük Solana – az egyik legfontosabb altcoin – az idei márciusi csúcsához képest jelentős, több mint 50%–os esést szenvedett el, jelenleg pedig 146,52 dolláron kereskednek vele. A közelmúltbeli tevékenységek azonban arra utalnak, hogy némi fordulat állhat be.

Az elmúlt 24 órában a Solana árfolyama 1,6%–kal emelkedett.

Ezzel párhuzamosan a származtatott ügyletek száma ugyanebben az időszakban szintén 0,36%–kal emelkedett a volumen figyelemre méltó, 68%–os növekedése mellett.

Ez a pozitív tendencia egybeesik a SOL NFT tranzakcióinak volumenével, amely a közelmúltban meghaladta a Bitcoin és az Ethereum tranzakcióit.

Solana
SOL származtatott ügyletek mennyisége (Coinglass).

Eközben, annak ellenére, hogy az aktív címek száma az elmúlt héten 950 000 fölöttről 902 000-re csökkent, ami a hálózati aktivitás csökkenését jelzi, a piaci hangulat talán változik.

Solana
Aktív Solana-tárcák száma (Solscan).

Ali, egy másik neves kriptoelemző, kiemelte a Solana kulcsfontosságú támaszszintjét 141 dollárnál, és vételi jelet jelzett a napi grafikonon.

Ha ez a támogatás kitart, a Solana rövid távon potenciálisan fellendülhet, ami azt sugallja, hogy még nem veszett el minden remény az altcoin számára.

Olvastad már? További bitcoin vásárlását jelentette be a MicroStrategy

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Csökken a Bitcoin-tárcák száma, de ez egyáltalán nem baj

A Bitcoin tárcák száma jelentősen csökkent az elmúlt hónapban, ez derül ki a Santiment adataiból. Az árfolyam stabilizálódik A legutóbbi árfolyam-emelkedés ellenére, amely a Bitcoint ismét 65...

A legjobb kriptoprojektek érkező airdropokkal: Celestia, Dymension, és Algotech

Vendégbejegyzés A piac gyors változásokon megy keresztül, új kriptoprojektek és tokenek bevezetésének tanúja. Ennek egyik jelentős trendje az airdropok megjelenése, egy olyan stratégia, amelyben a projektek ingyenes...

Sebességet váltott a digitális rubel, közeledhet a tényleges bevezetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy itt az ideje az országban olyan környezetet teremteni, amely növeli a digitális rubel, azaz az orosz központi banki digitális...

3 érme, amit ne hagyj ki a nyaralás előtt

Mivel a kriptopiacok erősen bikás jeleket mutatnak, ez a legjobb időszak arra, hogy kedvező áron lépjünk be az egyes előértékesítésekbe. Azt követően, hogy a Bitcoin július...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!