Vége a BOME mém érme körüli felhajtásnak?

-

„Ami felfelé megy, az le is kell, hogy jöjjön!” Ez a népszerű mondás talán túl egyszerűnek hangozhat, de tökéletesen illeszkedik a mémcoin BOOK OF MEME (BOME) történetéhez.

Azok után, hogy a múlt hétvégén lenyűgözte a piacot a meteorikus növekedésével, a Solana (SOL) alapú érme a CoinMarketCap szerint az elmúlt 24 órában közel 50%-ot zuhant.

bome
Forrás: coinmarketcap.com

Sőt, a piaci tőkeértéke több mint 60%-kal zsugorodott a csúcshoz képest e cikk írásakor.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Tehát, mi romlott el egy olyan tokennel, amely egyik napról a másikra több mint egymilliárdos értékelést ért el?

A BOME felemelkedése és bukása

A BOME egy előértékesítési kampányból indult, és az érdeklődő felhasználóknak a airdrop formájában juttatták el, miután a SOL érméket egy kijelölt címre befizették.

Ez nemcsak a projekt elindításához járult hozzá, hanem jelentős hype-ot is generált, mielőtt a nyilvánosságra hozták volna.

A BOME iránti kereslet azóta az egekbe szökött, és több kiemelkedő kriptotőzsde, köztük a Binance is úgy döntött, hogy a mémcoin-t listázza.

A „shitcoin”, ahogy nem más, mint a projekt létrehozója, DarkFarms nevezte, pillanatok alatt 22x-re ugrott az értéke, ami teljes mértékben a közösségi média őrületnek köszönhető.

A meteorikus emelkedés azonban gyanakvás magvait ültette el a piacon.

A LookonChain on-chain adatkövető órákkal azelőtt, hogy a Binance bejelentette volna, hogy a mémcoin tőzsdére kerül, egy nagy mennyiségű BOME token vásárlást jelzett.

A tőzsdei bevezetést követően a BOME több mint 1500%-kal ugrott meg. Ez felvetette a bennfentes kereskedelemmel kapcsolatos aggályokat.

Míg a Binance belső vizsgálatot indított, és kijelentette, hogy az érintett felhasználó nem állt kapcsolatban vele, az egész incidens hatással volt a coin körüli hangulatra.

Továbbá egy másik Solana-alapú mémcoin, a Slerf (SLERF) elszúrt előértékesítési kampánya egy másik vörös zászlót is felvonultatott a BOME-tulajdonosok számára.

A coin mögött álló csapat azt mondta, hogy „véletlenül” elégették a kampány során összegyűjtött 10 millió dollár értékű pénzt.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A bálnák kilépési likviditást keresnek?

Közben a BOME legnagyobb befektetője folytatta agresszív profitszerzését.

A Sundayfundsy.sol, amely 1,43 milliárd BOME-t gyűjtött az előértékesítés során, március 18-án további 250 millió darabot adott el a birtoklásából.

A kereskedő még mindig több mint 992 millió tokent tartott a kasszájában. A további profitkivonás ezen entitás részéről valószínűleg eldöntheti a BOME következő lépéseit az árfolyamgrafikonon.


Olvastad már? Mi lenne, ha A Gyűrűk Ura a bitcoinról szólna?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Miért nem emelkedik az altcoinok árfolyama?

Egy ismert kriptoelemző, Miles Deutscher rámutatott egy alapvető problémára, amely miatt az altcoinok lemaradnak a növekedésben a jelenlegi piaci ciklusban. Minden nap ezer új versenyző lép...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!